V tomto článku najdete recept na poctivé domácí těsto.
Úroveň: STŘEDNÍ
Doba přípravy: 1h 30min
Ingredience:
Listové těsto se skládá ze dvou druhů těst- z tukového a moučného:
TUKOVÉ:
- 50g hladké mouky
- 150g másla
MOUČNÉ:
- 200g hladké mouky
- 1 lžíce octa
- 4 lžíce vlažné vody
- 2 žloutky
- špetka soli
1. Nakrájejte máslo na tenké plátky -,,lístky" a spracujte s moukou. Dejte do chladu.
2. Smíchejte mouku, žloutky, osolenou vodu a ocet. Vypracujte v bochánek.
3. Moučné těsto rozválejte na co nejtenčí plát do tvaru obdélníku. Tukové těsto vyválejte do tvaru čtverce. Alespoň se o to pokuste, protože jak můžete vidět, mně se to rozhodně nepovedlo.
6. Vyndejte těsto z lednice a vyválejte, znovu přeložte a dejte znovu do lednice. Tento postup opakujte ještě dvakrát.
Něco navíc:
Až budete zadělávat moučné těsto, bude se Vám nejspíš drobit. V tomto případě do něj v žádném případě nepřidávejte vodu!
Krásné pečení Vám přejí
Fragola
Žádné komentáře:
Okomentovat