Úroveň: Snadné
Doba přípravy:15min Doba vaření:18min Doba kynutí:5min+30min
Porce:4-6
Ingredience:
- 500g hrubé mouky
- 250ml vlažného mléka
- 1 vejce
- čtvrt kostky droždí(cca 10g)
- 1 starší rohlík nebo houska
- 1 mrkev
- špetka soli a cukr
- příp. petrželka
1. Mouku prosyjte do větší mísy (přimíchejte sůl) a udělejte ve směsi důlek. Do něj rozklepněte vejce.
2. Dále do důlku rozdrobíme droždí nalejeme vlažné mléko a přidáme špetku cukr, necháme 5 minut na teplém místě stát.
před |
Po 5 minutách |
4. Odleželou směs nyní spojíme do kyprého těsta, přidáme kostičky a mrkev(případně zelenou petrželku) a rovnoměrně vmícháme. Necháme 30min kynout.
5. Těsto si rozdělíme na poloviny a vypracujeme ve váleček. Dáme vařit z každé strany 9minut(dohromady tedy 18). Ihned po vyndání propícháme jehlicí(nebo vidličkou), aby se z knedlíku dostala pára ven a nakrájíme pomocí nitě nebo nože na plátky.
6. Hotovo! Podávejte k masu a omáčkám.(Na fotce se svíčkovou, která bude brzy publikována)
Dobrou chuť Vám přejí
Fragola & Lampone
Žádné komentáře:
Okomentovat