Takže z Duhového dortu vznikl Duhový silvestrovský dort.
Dobře, od normálního duhového se nijak neliší, ale budu ho podávat na Silvestra.
Jinak korpus a krém jsem dělala podle tohoto receptu. Dort budu rozkrajovat až o silvestrovské noci, takže to, jak se mi povedl uvidíte nejspíš až v dalším článku (a když se nepovede, tak neuvidíte vůbec HAHA)
Tak teď už k dortu:
Přijde mi zbytečné psát Vám sem recept krok po kroku, když všechno najdete opět zde.
Tak jenom ingredience:
- 6 vajec- 6 bílků a 6 žloutků odděleně
- 200g hladké mouky
- 160g krupicového cukru
- potravinářská barviva- použila jsem práškové(koupíte např. v Tescu asi za 6 Kč) V akci např. Dort pro berušku a Igloo dort
- 250g másla
- 250g krémového sýra- já jsem smíchala obyčejné pomazánkové a Philadelphii
- marcipán na potažení dortu
Postup:
1.Nejdřív jsem si připravila těsto, rozdělila do 6 misek a obarvila pomocí práškového barviva, které se před použitím smíchá s vodou, do požadovaného odstínu.
1.Nejdřív jsem si připravila těsto, rozdělila do 6 misek a obarvila pomocí práškového barviva, které se před použitím smíchá s vodou, do požadovaného odstínu.
2.V troubě předehřáté na 200 stupňů upeču korpusy a nechám vychladnout. Na fotkách jsou pouze 4 z 6, dále ještě filový a oranžový. Poznámka: Foťák strašně žere barvy.
3. Připravím si krém.
4. Prokládám korpusy krémem a nakonec celý dort krémem pokryju.5. Dort potáhnu marcipánem. Já použila koupený v Německu, který už byl rozválený, což mi značně usnadnilo práci a navíc byl i všude stejně tlustý.
6. Nakonec jsem ze zblého marcipánu vytvořila růžičku. Nijak jsem jí nebarvila, aby byl dort na první pohled nenápadný a po nakrojení aby přišla pravá bomba!
A ,jak už jsem předesílala, dort v řezu nejdete ZDE.
Užijte si Silvestr
Fragola
Žádné komentáře:
Okomentovat