Ořechové trojúhelníčky podle Lampone
Obtížnost: Střední
Doba přípravy: 45min Doba pečení: 15min
Porce: Na 1 plech
Ingredience:
- 140g cukru moučka
- 140g másla
- 200g vlašských ořechů
- 1 žlotek
- 4bílky
- 70g hrubé mouky
- 3 žloutky
- 100g cukru moučka
- 1 vanil. cukr
Postup:
1. Máslo utřete s cukrem a žloutkem.2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V jiné misce smíchejte 140g mletých ořechů s moukou a pomalu přimíchávejte do sněhu.
3. Sníh s ořechy vy tvořil takovou leptavou hmotu, tu přidejte k utřenému máslu a promíchejte.
4. Roztřete na plech vyložený peč. paírem a pečte v troubě vyhřáté na 170 asi 15min(dokud nezačnou tmavnout rohy).
5. Mezitím si připravte polevu. Nad vodní lázní utřete žloutek s oběma cukry do bíla(krémova). A ihned po dopečení těsta ho potřete polevou.
6. Namelte zbytek ořechů a posypte imi ještě nezaschlou polevu. Jemně přitlačte. Až po úplném vychladnutí začněte vykrajovat.
Fragola a Lampone
Žádné komentáře:
Okomentovat