Iveta vlastní cukrárnu a vydala i několik kuchařek zabývajících se hlavně sladkým pečením. Já sama vlastním pouze jednu její knihu, tu o které bude tato recenze.
OBECNĚ
Na knížce mě nejvíc zaujaly obrázky a to je asi to nejdůležitější, protože když není jídlo v knížce hezky nafocené, tak Vás moc nezaujme (způsob focení jídel se snažíme vylepšit i na blogu, protože si jsme vědomy, že něco by chtělo ještě vylepšit).
Dezerty jsou ve Slavnostním pečení nafocené tak hezky, že na ně prostě musíte dostat chuť. No uznejte sami:
RECEPTY
Recepty jsou jasné a jednoduše vysvětlené,takže si myslím, že Ivetino pečení zvládnou i pečící analfabeti (neberte to zas až tak doslova).
Podle kuchařky jsem už pekla čokoládové soufflé, Tarte Tatin a brusinkový koláč. A na spoustu dalších receptů se ještě chystám.
Recepty jsou rozděleny do pěti sekcí, a to:
Na neděli, Na narozeniny, Na párty, Na svátky a Na svatbu.
MÍNUSY
V knize je jedna chyba, která mě trochu dost irituje. Možná si budete myslet, že jsem hnidopich, ale nechte si to vysvětlit.
V kuchařce jsou dvě dvoustrany, na kterých se Iveta věnuje jednomu zákusku. Na první jsou makronky, je tu popsáno, jak správně vyšlehat sníh atd. Druhá dvoustrana se věnuje panetonne, ale text na těchto stranách je úplně totožný jako u makronek. Tisková chyba, pro někoho zanedbatelná, ale mně stejně trochu vyvádí z míry.
SHRNUTÍ
+fotky dezertů
+jasnost receptů
+uspořádání knihy
+nápaditost receptů
-ta CHYBA
Takže Slavnostnímu pečení dávám-překvapivě- 10/10b.
Určitě stojí za to koupit!!! I navzdory chybě! :-)))
Děkuji za recenzi. Na kuchařku jsem zrovna nedávno koukala :)
OdpovědětVymazatJá jsem kuchařku koupila až teď. Text u vánočky je přelepený. Ovšem chyb je tam nespočet. Např vánočka z 500g mouky a 100g droždí - to si ani nechci představit, že to nějaký chudák zkusí. Cheesecake z 8ks sušenek. Ganache na dort 20 cm ze 440g čokolády a to je jen co jsem zatím postřehla. Jsem teda hodně zklamaná
OdpovědětVymazat