Translate

středa 19. února 2014

Pečené koblihy

Pokud chcete zkusit jinou verzi koblih- bez smažení v 10cm oleje, jděte do tohodle receptu. Navíc nebudete muset u nich stát a kontrolovat, zda-li se v oleji nepálí. Nejsou sice tak nafouklé, ale zato o dost vydatnější. Skvělá snídaně s kakaem...

Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 20-30 minut + 16-18 minut pečení
Porce: na 12-15 koblih

Ingredience:
  • 200g hladké mouky
  • 140g másla + na vymazání formiček
  • 140g třtinového cukru
  • 2 velká/ 3 malá vejce
  • 100ml bílého jogurtu
  • 1 lžička jedlé soda
  • 1 lžička vanilkového extraktu / vanilkového cukru
  • marmeláda dle vlastní chuti
  • 200g moučkového/ jemně mletého krupicového cukru na obalení
Postup:
1. Troubu předehřeju na 180°C a máslem vymažu silikonové formičky na muffiny (nebo formu na muffiny). Dám si rozehřát máslo.
2. V jedné míse smíchám všechny suché suroviny: mouku, třtinový cukr a jedlou sodu. V jiné nádobě prošlehám zase mokré suroviny: vejce, jogurt, vanilkový extrakt. Smíchám mokré a suché suroviny(vždy mokré do suchého).

3. Do směsi přiliju rozpuštěné máslo a rychle lžící zpracuju těsto. Nemělo by se ale přemíchat- koblihy by byly tuhé.
4. Formičky vyplním ze dvou třetin těstem, pak přidám lžíci oblíbené marmelády a přikryju zbytkem těsta. Peču asi 16-18 minut dozlatova. Koblihy by měly vyběhnout a být pružné na dotek.
5. Po pěti-minutovém chladnutí ve formě koblihy opatrně vyjmu a obalím v moučkovém/ krupicovém cukru. Nebo posypu až při podávání, aby se nerozmočil. Dobrou chuť!
  Upekla a sepsala
                    Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat