Takže Tarte Tatin je takový složitější, a dalo by se říct, že i luxusnější obrácený koláč.
Úroveň: STŘEDNĚ LEHKÁ
Doba přípravy: 40min+ 20min pečení
Porce: 8
Ingredience:
Korpus:
- 330g hladké mouky
- 60g moučkového cukru
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli
- 200g másla
- 2 žloutky
Náplň:
- 30g másla
- 80g krupicového cukru
- 5 jablek
1. Smíchejte mouku, cukr, skořici a přidejte špetku soli.
2. Máslo nechte trochu změknout, aby se Vám s ním lépe pracovalo- přidejte do mouky a spolu se žloutky zpracujte do těsta.
3.Těsto dejte na 30min do lednice.
4. Mezitím si připravte jablečnou náplň: Oloupejte jablka, zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtky.
5. V malém hrnci rozpusťte máslo, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.
6. Poté přidejte jablka a vařte cca 25min do změknutí.
7. Vyndejte těsto z lednice a rozválejte na tenkou placku.
8. Na dno dortové formy rozprostřete jablečnou směs a přikryjte plátem těsta.
Tohle už je upečený dort, ale zapomněla jsem vyfotit ,,syrové" těsto na vrchu. |
9. Pečte v troubě předehřáté na 200° a pečte 20min.
10. Po upečení překlopte koláč na talíř a můžete podávat.
Něco navíc:
Pokud Vám zbyde těsto, můžete z něho vytvořit malou ozdobu jako já. A to tak, že vykrojíte kolečka skleničkou, které použijete při podávání. Jednotlivá kolečka dejte spolu s kusem koláče na talíř a ozdobte kolečka šlehačkou, posypte skořicovým cukrem.
Dobrou chuť Vám přejí
FRAGOLA&LAMPONE
Žádné komentáře:
Okomentovat