Jen bych chtěla předem říci, že časopis jsem měla pouze vypůjčený a nebyl tedy můj. Fotky časopisu jsou tedy z googelu.
1.číslo |
1. vydání-jiná fotka |
Vzhled 2. čísla, podle mého už ne tak lákavý |
Mno, fotky jsou nádherné(jako u většiny časopisů) a jsou v něm hlavně dezerty. Pouze jeden slaný recept(Foccacia). Recepty(ty co si pamatuji, možná mi nějaký vypadl): mufiny, makronky, čokoládové "bábovičky", perníčky, dort st. Honoré pak k tomu všemu nějaké krémy(na mufiny, do makronek..) a ještě nějaký koláč nebo bábovka s ovocem(taková barevná, už si to moc nepamatuju)
PS. Pardon, slané recepty jsou 2: ještě jsem si vzpomněla je tam nějaká středomořská pizza.
...taky se Vám zdá, že receptů je málo? Třeba takový Apetit(cca 60kč) nebo Gurmet(34Kč) s až 150 stranami...
Tak takhle bude vypadat číslo třetí, že by se vzhled zhoršoval s každým číslem? |
Je v něm tedy pomálu receptů a už jsem našla cenu dalších čísel. Ta činí buď 99(2.číslo) nebo 149(další čísla). Což už je podle mého na takhle tenký časopis obrovská suma. Při předplatném je cena časopisu STEJNÁ, balné a poštovné zdarma. Už tohle asi většinu lidí odradí... Toto by ale mohlo znít zase lákavě při koupi získáte ke každému číslu silikonového pomocníka do kuchyně, ale nevím, jak moc budou kvalitní. Hrají spoustou barev a spoustou tvarů.
Při předplacení se jedna z těchto forem s novým číslem objeví u Vás ve schránce |
Předplatné a jak často časopis vychází- Časopis by měl vycházet každých 14dní, ale POZOR! předplatiteli budou chodit 2 čísla jednou měsíčně. Vždycky by měl být časopis zabalen, aby se neponičil.
CELKOVÉ SHRNUTÍ:
+ fotky
+ formičky na mufiny zdarma
+celkem ucházející cena 1.čísla
+pěkně provedený úvod k receptu
-cena dalších čísel(99-149)
-po málu receptů
-najasné části
-recept, co jsem vyzkoušela, obsahoval spoustu chyb
Podtrženo sečteno: Za mě tedy doporučuji poue koupi 1.čísla kvůli formičkám. Rozhodně ne kvůli receptům. Dalších čísel bych se u stánku ani nedotkla(poměr cena-kvalita). Koupím si ho jedině, když k časopisu bude přibalená nějaká hodící se mi forma.
Makronky s vanil. krémem
Tento recept je lehčí než běžný recept na makronky, představte si jej jako mandlové pusinky jen s krémem. UPOZORNĚNÍ: Tento recept bude takový, jaký byl v časopisu a jak jsem psala, příliš dokonalý nebude. Ale slibuji, že brzy se tu objeví osvědčený recept.
Krém je zase jako pidink, ano přesně jako řidší vanil. pudink.
Úroveň: Snadné
Doba přípravy makronek: 30min Doba přípravy krému: 10min Doba pečení: 15min
Porce: 15-25makronek(podle velikosti)
Ingredience:
Suroviny na makronky |
- 3 vejce(žloutky a bílky zvlášť. PS. jeden žloutek zbude)
- 250g + 50g cukru krupice
- 200g moučkového cukru(makronky)
- 125g mandlí(makronky)
- potravinářské barvivo(nemusí být)
- 3 kapky vanil. extrakt(krém)
- 1PL hladké mouky(krém)
- 200ml vlažného mléka(krém)
Postup:
1. Vyšlehejte si bílky do tuha, nyní přidejte krupicový cukr a znovu prošlehejte. Vznikne Vám táhnoucí se těsto(jako na pusinky). Tip: Bílková(s cukrem) směs by nemála tvořit špičky!
2. Moučkový cukr prosyjeme a rozsekáme v jednu směs s mandlemi(oloupanými). Potom prosyjeme ještě přes sýto, aby byly makronky krásně hladké....
3. Smícháme.
4. Přidáme barvivo(nemusí být) a cukrářským nebo igelitovým sáček na plech vytvoříme kolečka v průměru cca. 10cm. Necháme 20min schnout. Mezitím si připravíme krém.
5. Připravte si vše potřebné na krém a ohřejte si mléko - nesmí projít varem!!!
6. Vytvořte "pastu" z žloutků, cukru a mouky.
7. Zalijte mlékem, dobře promíchejte a případně přidejte pár kapek barviva.
S barvivem |
Bez barviva |
8. Proceďte směs do kastrůlku(ten, který jste použili na ohřátí mléka). Nechte projít varem, pravidelně míchejte. Nyní byste měli přibližně dávat makronky do trouby rozehřáté na 150 stupňů. Po dobu 10min. Můj tip: až bude doba pečení končit. Troubu vypněte, ale makronky v ní nechte do vychladnutí...
9. před použitím krém promíchejte....
Jak špatný je tento recept:
Větší makronky jsou po vychladnutí stále mokré a ty menší také troušku.
Hotovo! makronky potřete krémem a spojte.
Doba peceni je presni, to znamena, ze kazda rura pece jinak!!!
OdpovědětVymazatAno, každá toruba má jiný výkon. Já tu svojí moc dobře znám a vím, že potřebuje většinou menší(příp. stejnou) teplotu jako v receptu. Makronky jsem vytáhla po 10min a byly tak mokré, že jsem je tam nechala ještě o 5min víc. A k tomu ještě(podle mého tipu)ve vypnuté troubě. Stejně byly mokré zespoda!!!
Vymazathi hi , já mám za tu cenu formiček 20 z íííkeííí. ale myslím že stály jen 39,- :-)
OdpovědětVymazatjmenují se KALPUDDING s přehlaskovaným A, Jsou do 250 stupnu a v barvách: žlutá, růžová, červená a zelená. No narazit na ně dříve než na ten časopis..... Na internetu jsem je nenašla, proto jsem zůstala jak opařená, když jsem je našla na prodejně- hlavně teda kvůli té ceny.
účtenku jsem nenašla, tak nemůžu upřesnit cenu formiček, ale aspoň pro představu jsem našla foto na nějakých tin ťong stránkách http://item.rakuten.co.jp/resaletown/rt-02323/ a pak na polských, ale značně předražené, asi nějaká obdoba aukra či co... http://allegro.pl/ShowItem2.php/itemNotFound/?item=2847867727&title=ikea-foremki-do-mufinek-kalpudding-silikonowe-20sz mimochodem já je kupovala v ostravě
OdpovědětVymazatČasopis jsem dostala jako dárek, ale sama bych si ho určitě nekoupila. Také si myslím, že ohledně receptů je to pěkná slabota - je jich málo, nic originálního a navíc to odhaduji na přeložený zahraniční časopis, což se projevuje dvojnásobným množstvím másla, než je skutečně třeba... A nelíbily se mi ani fotky (za 150 korun si umím představit dost jinej foodstyling :) ). Silikonu v kuchyni příliš nefandím (pokud mě nezaujme tvar nebo nízká cena), takže za mě plusové body nezískalo ani toto.
OdpovědětVymazatDárek to byl sice milý, ale za ty peníze mi dárce bylo vážně líto :)