Další díl slovníku:
Moření- marinování zvěřiny v octovém kořeněném nálevu, který se nazývá mořidlo
Papilota- pokrm připravovaný v papilotě je zabalený do pergamenu nebo do alobalu, který se zapéká v
troubě a podává se i s obalem
Pesto- nejčastěji z bazalky, olivového oleje- kašovitá hmota, která se hodí k pečivu, zelenině, masu, těstovinám
Tortilla- španělská placka, podávaná se zeleninou či masem; recept najdete zde
Carpaccio- syrové potraviny, které jsou nakrájeny na tenké plátky, souvisle poskládané a přelité jakoukoliv studenou omáčkou
Gazpacho- španělská zeleninová polévka , podávaná za studena
Profiterole- koule plněné krémem, často přelité čokoládovou polevou
Šašlik- druh kebabu, špíz- kousky masa prokládané cibulí
Farfalle- druh těstovin, známe spíš pod názvem ,,mašličky"
Le Rustique- francouzký sýr typu camembert
Chartreuse- francouzský bylinný likér
Toť vše!
Určitě se můžete těšit na další pokračování, protože když docházejí recepty, přichází na řadu slovník!! :-)
FRAGOLA &LAMPONE
P.S Obrázky jsou opět z Googlu!!
Žádné komentáře:
Okomentovat