Každé sousto bude hříšně dobré. Tento citronový cheescake je narozdíl od toho minulého pečený, ale to neznamená, že složitý...
Úroveň: Snadné-středně obtížné
Doba přípravy: 20-25min Doba pečení: cca.30min
Porce: na 10 řezů
Ingredience:
- 500g tvarohu(nebo sýru philadelphia)
- 200g sušenek(nejlépe máslové Club od firmy OPAVIA)
- 3 žloutky
- 40g cukru
- 100g másla
- 2 citrony(kůra+3 lžíce šťávy)
Postup:
1. Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout.
2. Sušenky rozdrťte paličkou na maso nebo rozmixujte v robotu.
3. K rozdrceným sušenkám přilijte vychladlé máslo a míchejte až se máslo zcela nasákne do sušenek.
4. Do ohnivzdorné formy položte kolečko pečícího papíru a pomocí lžíce směs rozetřete
5. Nastrouhejte kůru z obou citronů a vymačkejte 3 lžíce citronové šťávy.
6. Dvě vaničky tvarohu smíchejte s cukrem, žloutky, kůrou a šťávou z citronu. Míchejte asi 2-3min.
7. Tvarohovou směs natřete na sušenkový základ a dejte péct do toruby rozehřáté na 150stupňů(horkovzdušná na 130) asi 30min. Pak otevřete dvířka trouby a koláč v ní nechte až po jeí vychladnutí. Před podáváním by měl být cheescake vychlazený.
8.Můžete podávat. Koláč zmizí rychleji než jeho příprava...
Fragola & Lampone
Žádné komentáře:
Okomentovat