Úroveň: STŘEDNÍ
Doba přípravy: cca1h 45min
Porce: 4
Ingredience:
- 2 větší řepy
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200ml bílého vína
- 350g rizotové rýže
- plátek másla, olivový olej
- strouhaný sýr na posypání
Postup:
1.Řepu oloupeme, nakrájíme na měsíčky a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme olivovými olejem a osolíme. Necháme péct asi 1 hodinu-dokud nezměkne.
2. Mezitím si oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme. Na másle osmažíme.
3. Připravíme si zeleninový vývar.
4. K cibuli přidáme rýži, promícháme a zalijeme vínem. Přivedeme k varu a necháme asi ještě 5min vařit.
5. Znovu promícháme a přilijeme vývar. Vyndáme z trouby řepu a vyměníme za hrnec s rýží. Necháme péct 15min.
6. Řepu rozmixujeme, přidáme k rýži. Do rýže vmícháme ještě strouhaný sýr.
7. Podáváme se strouhaným sýrem a zakysanou smetanou.
Dobrou chuť
Fragola
1.Řepu oloupeme, nakrájíme na měsíčky a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme olivovými olejem a osolíme. Necháme péct asi 1 hodinu-dokud nezměkne.
2. Mezitím si oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme. Na másle osmažíme.
3. Připravíme si zeleninový vývar.
4. K cibuli přidáme rýži, promícháme a zalijeme vínem. Přivedeme k varu a necháme asi ještě 5min vařit.
5. Znovu promícháme a přilijeme vývar. Vyndáme z trouby řepu a vyměníme za hrnec s rýží. Necháme péct 15min.
6. Řepu rozmixujeme, přidáme k rýži. Do rýže vmícháme ještě strouhaný sýr.
7. Podáváme se strouhaným sýrem a zakysanou smetanou.
Dobrou chuť
Fragola
Žádné komentáře:
Okomentovat