Je to španělský moučník, který se má správně podávat vychlazený s citronovou polevou. Tento recept je od kolegyně z práce Markéty P. a je naprosto vyníkající a lehoučký.
Je jednoduše citronově citronový a zjemněný tvarohem.
Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 25min Doba pečení: 30-50min
Porce: 8-10 řezů
Postup:
1.Vejce šlehám spolu se solí a cukrem(140g krupic. a 50g hnědého cukru) do jemné pěny.
2. Citrony omeju, ostrouhám kůru a vymačkám šťávu. Přidám spolu s máslem, vanilkovým cukrem do pěny z vajec.
3. Předehřeju troubu na 150 stupňů. Vmíchám tvaroh, velkou část mouky(nechám si ještě tak 2 polévkové lžíce stranou) a mléko podle potřeby(směs by měla mít konzistenci řidší kaše).
4. Zbylou mouku smíchám s kypřícím práškem a přidám do těsta. Těsto naliju do vymazané dortové formy a dám péct až do doby než se na povchu vytvoří hnědá krustička. Troubu vypnu a dort v ní ještě nechám zchladnout.
5. Podávám buď s citronovým sirupem(60ml citronové šťávy+kůra z jednoho citronu+60ml vody+100g cukru) nebo posypané moučkovým cukrem.
♥S láskou pro Vás upekla a sepsala
Lampone♥
Žádné komentáře:
Okomentovat