Tyto dušené na víně si určitě oblíbíte. . .
Obtížnost: Středně obtížné
Doba přípravy: 50-55min Doba dušení: cca. 2hodiny + odležení
Porce: 4
Ingredience:
- cca 1,2kg telecích(hovězích) líček
- oliv. olej
- 1/2 celeru
- 2 petržele
- 4+1/3 mrkve
- 1,5 cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 3 lžíce rajského protlaku
- 0,3-0,4l kvalitního červeného vína
- 500ml hovězího vývaru
- tymián, bobkový list, nové koření, rozmarýn, černý pepř
- lžíce másla
- hladkolistá petrželka
- sůl a mletý pepř
- bramborová kaše k podávání
1. Líčka očistím, osolím a opepřím. Na pánvi si rozehřeju olej a opékám z obou stran dohněda. Vyndám a odložím stranou.
2. Kořenovou zeleninu nakrájím na drobno. Vložím do pánve a osmahnu dozlatova. Následně přidám opravdu na jemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Zabalím si tymián, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření a 1 bobkový list do gázového pytlíčku(já koření rozdělila do dvou), do pánve i hodím snítku rozmarýnu. Přidám k zelenině protlak a míchám.
3. Zaleju vínem a vše přivedu k varu. Vařím asi 30minut až se obsah sníží na třetinu. Přidám zpět líčka a zaleju vývarem. Zavřu poklicí a 2 hodiny dusím. Pánev dám do chladu(na balkon) a nechám ho tam přes noc. Pytlíčky s kořením vyhodím.
4. Líčka přendám na talíř a zeleninu přecedím přes jemné síto. Dochutím solí a pepřem a spolu s líčky ohřeju.
5. V menším hrnci na másle osmahnu 1/3 mrkve nastrouhanou na plátky, přidám lístky petrželky. Podáváme.
♥Uvařila a sepsala
Lampone♥
Žádné komentáře:
Okomentovat