Vanilkové rohlíčky podle Lampone
Doba přípravy+tvarování rohlíčků: 60min Doba pečení: 10-15min
Obtížnost: Snadné
Porce: 1-2 plechy
Ingredience:
- 175g másla
- 210g hladké mouky
- 50g moučkového cukru
- 80g vlašských ořechů
- špetka soli
- dřeň z 1/2 vanilkového lusku
- 75-100g moučk. cukru na obalování smíchaného s dření z 1/2 vanilkového lusku
1. Mouku, mleté ořechy, mouč. cukr, dřeň z 1/2 vanilky, špetku soli a máslo v robotu v hladké těsto.
2. Ořechové těsto na pomoučněném vále propracujte.
3. Zabalte do potravin. fólie a nechte odpočinout v lednici několik hodin nebo přes noc.
4. Těsto vytáhněte z lednici a 5min nechte v pokojové teplotě. Z těsta v ruce tvarujte rohlíčky(vyválíte váleček a zahnete ho) a dejte péct na 180stupňů(horkovzdušná 160) asi 13min.
5. Ještě teplé rohlíčky obalujte v moučkovém cukru ovoněném vanilkou.
6. Hotovo! Nechte v chladu uležet až do Vánoc a pozor na tajné ochutnavače
Něco navíc:
- obměna: místo vlašských ořechů můžete použít mandle či lískové oříšky
- místo vanilkového lusku můžete použít vanilkový cukr
- vlašské ořechy v sobě mají olej, který těsto zvláční. Jsou také chuťově výraznější
Žádné komentáře:
Okomentovat