Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 15-20min +chlazení
Porce: 4-6
Ingredience:
- 3 vejce
- 250g mascarpone
- balení cukrářských piškotů(lze nahradit běžnými)
- 2-3lžíce cukru
- 1panák rumu(nebo likéru)
- šálek kávy
- kakao holandského typu na poprášení
1. Uvařte si šálek silné kávy, vmíchejte alkohol a nechte zchladnout.
2. Oddělíme bílky od žlotků. Žloutky šlehejte s cukrem. Přidejte sýr mascarpone a dobře promíchejte.
3. Vyšlehejte bílky do tuha a zlehka vmíchejte ke žloutkové směsi.
4. Formu na dezert si vyložte folií(tiramisu se Vám bude lépe vyndávat), piškoty rychle smočte v kávě(cukrářské opravdu jen na vteřinku z každé strany) a vyložte jimi dno.
5. Na to vrstva krému, piškoty a tak pořád dokola.
7. Podávejte dozdobené piškoty, případně ovocem.
8. Protože se tiramisu špatně porcuje a ještě hůř nandavá, můžete ho při sestavování dát do samostaných porcí(např do skleniček či poháhrků). (omluvte prosím natočení fotky, nejde to přenastavit.)
Dobrou chuť Vám přejí
Fragola & Lampone
Žádné komentáře:
Okomentovat