Obtížnost: Středně těžké-náročné
Doba přípravy: 50min + 10-15minpečení
Porce: 18 slepených makronek
Ingredience:
- 120g mletých mandlí
- necelý hrnek moučk. cukru(cca. 100g ???)
- 2 bílky(vejce velikosti L)
- 45g cukru krupice (4-5lžic)
- 3 lžíce holandského kakaa
- 100g hořké čokolády
- 1 kelímek 40% smetany
1. Mandle, moučkový cukr a kakao v robotu umelu. Lze prosít.
2. Bílky ušlehám do sněhu, postupně přidávám cukr krupici. Vznikne leská pevná hmota, která tvoří špičky.
3. Do bílků po čtvrtinách ručně přimíchávám mandlovou směs. Míchám osmičkovým způsobem. Hmota nyní ze stěrky steká jako stuha. Hmotou naplním cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem vytvořím 36 stejně velkých skořápek(průměr skořápek asi 2cm).
4. Plechem několik praštím o stůl, aby unikli všechny vzduchové bublinky a nechám cca. 30min schnout. Na povrchu makronek by se měla vytvořit tenounká vrstvička, která se nelepí na prsty po jemném dotyku. Dám péct v troubě vyhřáté na 145stupňů asi 12min.(čas i teplota pouze orientační) Když jsou makronky hotové, nechám plech ještě 15 chladnout a poté slopnu skořápky.
5. Ve vodní lázni rozpustím čokoládu a smetanu přivedu k varu. Spojím a rozmíchám dohladka. Nechám chladnout asi 2 hodiny dokud hmota nezhoustne. Zchladlým krémem spojuji skořápky k sobě. Makronky dám asi na 3 hodiny do lednice, aby se chuti propojily.
6. Před podáváním nechám cca. půl hodiny v pokojové teplotě. Podávám.
Něco navíc:
- pokud skořápky popraskají, pekli jste na moc vysokou teplotu
- pokud jsou spodní strany ještě lepivé, pečte ještě 10 s pootevřenými dvířky
- naplněné makronky skladujte max. 3 dny
- pokud se Vám makronky špatně odlepují, příště pod pečící papír nastříkejte trochu vody
- v makronkách nejprve musíte získat pořádnou praxi, než budete mít dokonalý výsledek
♥Upekla a sepsala
Lampone♥
Žádné komentáře:
Okomentovat