Úroveň: lehká-střední
Porce: 6
Ingredience:
- Celé kuře-neporcované- my měli 2kg
- brambory jako příloha
Nádivka:
Nádivka je trochu netradiční, přidala jsem do ní všechno, co jsme doma měli-tzn. prakticky nic.
- 4 plátky světlého toustového chleba
- 110ml mléka
- 2 vejce
- 3 žampiony
- 10dkg anglické slaniny
- cibule
- sůl, pepř
- sušená (nebo čerstvá) petržel
Postup:
1. Nakrájíme chleba na kostky, zalijeme mlékem a necháme 10 nasáknout.
1. Nakrájíme chleba na kostky, zalijeme mlékem a necháme 10 nasáknout.
2. Mezitím si nakrájíme na kostičky žampiony, cibuli a slaninu. Všechno lehce osmahneme na másle.
3. K rozmáčenému chlebu přidáme vejce a předpřipravenou směs. Podle chuti přidáme bylinky, sůl, pepř.Všechno promícháme.
4. Nádivkou naplníme kuře. Sepneme, aby nádivka během pečení nevytekla.
5. Na kuře dáme dvě hrudky másla. Pečeme na 200°, tak dlouho dokud nebude kůže křupavá. (cca 1h 30min-2h).
Žádné komentáře:
Okomentovat