Nejdřív jsem prostě musela udělat plněné knedlíky, na které mám totiž už nejmíň 2 měsíce strašnou chuť. Takže jsem navíc k té bedničce koupila spoustu tvarohu, hrubou mouku, vejce a . . . . pustila se do těsta.
♥Jahodové knedlíky prostě miluju!♥
Zamilujte si je taky!
Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 40min + odpočinutí a vaření
Porce: 4 (20-30 kusů)
Ingredience:
- 300g hrubé mouky
- 500g měkkého tvarohu (ne ve vaničce)
- 2 vejce
- špetka soli a kypř. prášku
- mléko dle potřeby
- 20-30 jahod na plnění(nebo jiné sezóní ovovce např. meruňky nebo borůvky)
- 90g rozpuštěného másla na polití
- moučkový cukr na poprášení
- nastrouhaný tvrdý tvaroh na posypání (150-200g)
1. Tvaroh, vejce a sůl rukama spojím.
2. Přidám mouku s kypřícím práškem a propracuju do nelepivého těsta. Pokud je potřeba, přidám pár lžic mléka. Nechám půl hodiny v chladu odpočívat- využila jsem balkon.
3. Mezitím jahody omeju, osuším a odšťopkuju,případně oříznu nebo rozkrojím velké kusy. Nejlepší je používat, co nejčervenější jahody Zde se dají spotřebovat ty trochu otlačené.
4. Dám vařit vodu se lžičkou soli. Vezmu si kousek těsta a vytvořím z něj placičku, do středu položím jahodu a zabalím, v dlaních uhladím. Vhodím do vroucí vody a vařím 5-10min, dokud nevyplavou. Mezitím rozpustím máslo, nastrouhám tvrdý tvaroh.
5. Podávám posypané moučkovým cukrem, posypané tvrdým tvarohem a zalité máslem. Báječné jsou ale i se zakysanou smetanou. Dobrou chuť.
♥Uvařila a sepsala
Lampone♥
Žádné komentáře:
Okomentovat