Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 20min Doba pečení: asi 1 hodina + 25 min
Porce: 4
Suroviny:
- 2 lžičky balzamikového octa
- 2 lžíce olivového oleje + trochu navíc
- 2 lžíce medu
- 500 g předvařené řepy (dá se použít i syrová)
- sůl, pepř
- 1 sáček polníčku
- 5 hrstí rukoly
- 250 g mozzarelly
- kůra z 1 biocitronu
- tymián, nejlépe čerstvý
1. Každou řepu oškrabu a zabalim do alobalu a dám péct, asi na hodinu(myslim). Prostě ozkoušim, kdy je
měkká.
2. Upečenou řepu nakrájim, dám do pekáčku a zakápnu olejem, octem a medem. Navrch posypu čerstvým tymiánem, pepřem a hrubou solí. Dám péct do trouby na 200 stupňů po dobu asi 20-25 minut.
3. Rukolu a polníček omeju a natrhám do větší mísi. Na to zelené rozdrobím (respektive natrhám na kousky) mozzarelu. Přidám řepu, zakapu oliv. olejem a to vše ještě posypu nastrouhanou kůrou z citronu.
4. A je to! Můžu podávat. Tohohle salátu se nelze přejíst a to nejsem žádným fanatickým fanouškem řepy... Vlastně díky tomuhle salátu už ano!
Lampone♥
Také ho mám tuze ráda :) I Ditinu kuchařku :)
OdpovědětVymazat