PS. Nemusí se připravovat jen na sv.Martina. Kdyby ano, vůbec by mi nevadilo, kdyby byl tento svátek několikrát ročně. Tak byla dobrá . . .
Obtížnost: Střední
Doba přípravy: 30 min Doba pečení: 2-3hod
Porce: 4
Ingredience:
- 4 husí stehna
- máslo
- 2jablka
- lžíce medu
- sůl
- kmín
- 1 pytlík bílého kysaného zelí
- 1 pytlík červeného kys. zelí
- třtinový cukr
- 1 lžička hladké
- suroviny na houskové knedlíky 1 nebo 2
1. Husí stehna osolte ze všech stran pořádnou vrství soli a nechte 2 hodiny odpočinout v pokojové teplotě.
Poté je dejte do pekáče(na špejle) a okmínujte.
2. Jablko nakrájejte na měsíčky a s husím sádlem(které jsem předtím z masa odkrájelo)ho přidejte k huse.
3. Dejte péct na 180stupňů podlité trouchou vody. Po cca 20min pekáč vyndejte a mašlovačkou zvrchu stehna potřete tukem zespod.
4. Takto postupujte každých dalších 20min.
5. Před posledním vstup husy do trouby vezměte lžící medu a odeberte husí sádlo, v 1 lžíci sádla rozmíchejte 1 lžíci medu(poznámka: nejdeto) a mašlovačkou se snažte nabírat obě dvě suroviny najednou a potřete s ní husí stehno. Na tom se díky medu vytvoří křupavá krustička.
Zelí:
1. Na oleji nechte zesklovatět půlku cibule na každý druh zelí.
2. Přidejte zelí a nechte minutku, dvě změknout.
3. Mezitím si k červeném z. (z.=zelí, takhle si to jednoduše zkrátím a budu psát už jen čz=červené zelí/ bz=bílé zelí. Děkuji za pochopení) vymačkám půlku pomeranče a bz. zaleji 2-3 lžícemi horké vody
4. Obě dvě z. oslaďte 0,5-1 lžící třtinového cukru.
Vyfoceno bez blesku, proto tak divná barva |
Omastek
1. Do nevymytého pekáče od pečení stehen vmíchejte lžičku Hl.mouky, zalijte torchou horké vody a rozmíchejte tlustší plátek másla.
Knedlíky
Recept: 1
2
Servírujte!
Dobrou chuť
Fragola a Lampone
Žádné komentáře:
Okomentovat