PS. Karamel byl pro mě hranice, za kterou jsem se bála jít. Zkoušela jsem ho už několikrát a vždy dopadl katastrofálně. Teď se ale konečně podařil.
Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 40min Doba pečení: 20min
Porce: 12kousků
Ingredience:
- 125g másla
- 125g cukru krupice
- 2 vejce
- 175g hladké mouky
- 1 lžička kypř. prášku
- 125ml mléka
- 1 a 1/2 jablka (nejlépe kyselejší)
- 25g másla
- 40g cukru krupice
- 230-250g másla
- 160g moučk. cukru
- 1/2 lžíce mleté skořice + na poprášení
1. Jablka omyjte, oloupejte a nakrájejte na drobné kousky. Na pánev dejte cukr a máslo a počkejte až se rozpustí. Přidejte kousky jablek. Opekéjte asi 10-15min na silnějším plameni, až zkaramelizují. Nechte je vychladnout.
2. Vyšlehejte máslo s cukrem(125g + 125g), až bude směs krémová a zesvětlá.
3. Zašlehávejte 1 vejce po druhém.
4. Prosijte hl. mouku s kypř. práškem a dobře promíchejte s máslovou směsí.
5. Nakonec přidejte ještě mléko a předehřejte toubu na 160 stupňů.
6. Těsto rozdělte do košíčků na muffiny, poklaďte jablky a pečte 15-20min.
7. Na krém v míse šlehejte máslo asi 5-7min. Přidejte moučk. cukru se skořicí a ještě 8min šlehejte. Krém naneste na dortíky a ihned podávejte.
8. Hotovo!
Doubrou chuť
Fragola & Lampone
Mňam, ty vypadají krásně.
OdpovědětVymazatNa blogu CakeDays zrovna probíhá muffinová/cupcaková soutěž o bezva ceny na pečení a focení http://cakedays.blog.cz/1302/velka-jarni-muffinova-fotosoutez :)