Translate

pondělí 14. ledna 2013

Šunková roláda

Šunkovou roládu dělám na většinu oslav. Je to asi ta nejlehčí roláda, na které je  nejtěžší rolování..:-)
Ale hlavní je, že všem chutná. Časem jsem jí ještě víc zjednodušila, obměnila. Můžete do ní dát co chcete...

Obtížnost: VELMI LEHKÁ
Doba přípravy: cca 15min+ 2h tuhnutí v lednici
Porce: plný velký talíř

Ingredience:

  • 30dkg šunky- já jsem měla výběrovou 98%
  • 20dkg plátkového sýra- já použila chedar, aby byla roláda barevná
Náplň:
  • kelímek křenového pomazánkového másla nebo obyčejné pomaz. máslo
  • můžete použít i lučinu- prostě jakoukoliv pomazánku, kterou máte rádi






1. Plátky šunky poklaďte mírně přes sebe na potravinovou fólii.



2. Pomažte pomazánkovým máslem.





3. Poklaďte plátky sýru a potřete zbylou pomazánkou. Na závěr můžete poklást ještě pár plátky šunky.






4. Nyní přijde asi ta nejtěžší část- rolování. Opatrně stáčejte roládu. Zabalte do folie a nechte v lednici ztuhnout.



5. Po cca 2h roládu vyndejte z lednice a nakrájejte.


Něco navíc:
Náplň může být samozřejmě jakákoliv. Podle originálního receptu, který mám z jedné mé domácí kuchařky, se má na náplň smíchat lučina a pomazánkové máslo. S křenovou pomazánkou je roláda trochu výraznější. Tento rok jsem poprvé pomazala obě ,,patra" křenovým máslem, takže skoro nebylo cítit šunku a sýra. Ale jinak všem moc chutnala a z talíře zmizela hned. :-))



                                           FRAGOLA&LAMPONE



Žádné komentáře:

Okomentovat