Úroveň: LEHKÁ
Doba přípravy: 40 min + cca 10 min vaření
Porce: 4-6
Ingredience:
- 5 velkých brambor
- 250g hrubé mouky
- 2 vejce
- špetka soli
- 16 ks švestek- abyste nemuseli odvažovat :-)
- mák, moučkový cukr
Postup:
1. Dejte vařit brambory ve slupce.
2. Mezitím si omyjte švestky a vypeckujte. Knedlíky můžete plnit polovinami švestek nebo celými. Je to na Vás.
3. Uvařené brambory nechte vychladnout a pak oloupejte.
4. Prolisujte a rozmačkejte je co nejvíce.
5. Přisypte hrubou mouku, sůl a rozklepněte do mísy dvě vajíčka.
6. Vypracujte v tuhé těsto. Nejlepší by bylo hladké, ale ani mně, jak můžete vidět, se to nepovedlo.
7. Na pomoučněném vále vyválejte těsto do placky. Rozkrájejte na čtverečky.
8. Začněte balit a tvarovat švestkové knedlíky. Z tohoto množství těsta by Vám mělo vyjít alespoň 16 ks knedlíků. Záleží na velikosti.
9. Vařte 5min v osolené vodě. Jsou hotové, když Vám vyplavou na hladinu.
10. Podávejte posypané mákem(nebo osamženou strohankou) a moučkovým cukrem, zalité rozpuštěným máslem. Bramborové knedlíky jsou ty posypané mákem. Ty s tvarohem jsou klasické kynuté!
Bramborové knedlíky jsou ty posypané mákem. Ty s tvarohem jsou klasické kynuté!
Něco navíc:
Na knedlíky jsou nejlepší salátové brambory, mají nejlepší chuť a těžko se rozvaří.
Jestli chcete opravdu hladké těsto, zkuste brambory rozmixovat, ale bohatě stačí je jen rozmačkat. Kousky brambor v knedlících vůbec nevadí, naopak!
A proč název ,,RYCHLÉ", když doba přípravy je 40 min? Nejvíce času zabere vaření a ,,chlazení" brambor. Jinak samotné zadělání těsta a zhotovení knedlíků Vám zabere ani ne 15 minut. :-)
Dobrou chuť Vám přeje
Fragola
Fragola
Žádné komentáře:
Okomentovat