Translate

středa 26. září 2012

Co? Jak? Proč?

Toto bude informační článek jak o nás, tak o blogu...

Proč se náš blog jmenuje jíme na dálnici?
Napsala jsem takhle jednou jídelní lístek(o volné hodině), kde bylo napsáno, že probíhá akce, že ke každému jídlu člověk dostane pneumatiku zdarma. Dolů na ten papír jsem dodala: více se dozvíte na www.jimenadalnici.cz
Rozhodli jsme se tedy, že si uděláme blog "jíme na dálnici". Tato adresa byla zablokovaná a tak jsme vytvořily www.jime-na-dalnici.blogspot.cz. Blog měl být o jídlech, které si s sebou můžete vzít na cesty... Což tedy moc nevyšlo, ale doufám, že to nevadí(stejně si můžete vzít zatím všechno jídlo do krabičky s sebou, jen bude studené).


Proč přezdívky Fragola, Lampone a co znamenají?
Nechtěli jsme zveřejnit svou identitu a tak jsme to vyřešily přezdívkami v italském pojetí. A co znamenají: Fragola=Jahoda  Lampone=Malina


Kolik času věnujeme blogu a baví nás to vůbec?
Možná to nevypadá, ale jeden článek zabere času celkem dost. A to už při vaření, kdy se celý postup protahuje o focení. Pak je tu psaní, které taky dlouho trvá. Musíte to všechno udělat tak, aby to bylo bez hrubek a navíc tomu bylo rozumět. K tomu všemu tam pak ještě přidáváme fotky,které Vám(doufáme) recepty a vaření usnadňují. Snažíme se mít jeden článek denně nebo obden, zatím to celé září funguje(o prázdninách to fakt moc nešlo) a doufáme, že i bude. Přece jen vařit denně jídlo, které pak půjde dát na blog je občas dost namáhavé.
Jestli nás blog baví? Mě osobně strašně moc, ikdyž je to občas dřina a na psaní článků nemám vůbec chuť. Vaření ale miluju a peču, smažím, vařím, atd. jedině s láskou a s úsměvem na tváři.

Co to je CESTA KOLEM SVĚTA?
V této rubrice(štítku) si můžete přečíst recepty, ketré jsou typické pro cizí země(nebo odtud pocháí recept).
Snažíme se Vám tím přiblížit i jiné kuchyně. Jsou(nebo budou) zde recepty na Polévky, Hlavní jídla, Dezerty... Rubriku najdete při kliknutí sem nebo na hlavní stránce, pod kolonkou štítky. 

Co to je HUBNEME S NATY?
Naty je naše kamarádka, která hubne. Požádali jsme jí, jestli by nám psala nějaké články a recepty pro ty, co se snaží zhubnout a pomoct Vám s tím. Její metoda jí pomohla za 3 měsíce zhubnout už 16kg. Její rubrika s články a recepty se Vám zobrazí při kliknutí sem nebo na hlavní stránce, pod kolonkou štítky.

Co to je rubrika RECENZE?
Zde najdete recenze na jednotli vé pomocníky do kuchyni nebo výrobky(myšleno potraviny). Snažíme se Vám pomoct, pokud se rozhodujete o koupi daného výrobku. Píšeme sem jak plusy, tak i mínusy, hodnocení je tedy objektivní. Rubrika zde nebo na hlavní .... 

Co to je rubrika TESTUJEME?
Tady zase testujeme pro Vás jeden druh potravin, ale od více výrobců. Ochutnáváme a vybíráme vítěze. Hodnotíme slepým testem, kdy nevíme, od jakého výrobce právě teď výrobek ochutnáváme. ZDE 

Co to je rubrika DĚTI SE UŽ CHOPILY VAŘEČKY?
Rubrika, v které najdete rcepty tak jednoduché, že je zvládnou malé děti(samy nebo s Vaší pomocí). Vše je pečlivě nafoceno(tak aby se to dalo zvládnout i bez čtení receptu) a srozumitelně popsáno. Protože i děti by měli mít ten krásný pocit, že uvařily samy... Klikněte zde

Co je to rubrika HEZKY ČESKY?
Zde najdete recepty české kuchyně, moderní a hlavně klasické. Zachovávejte české tradice a nezapomínejte na recepty našich babiček a mainek...

Fragola se Vám představuje:
Obecně: klidná, milá, spolehlivá...

Jak jsem se dostala k vaření: Už odmala mě ze všeho nejvíc bavilo vaření, hodně často jsem pomáhala mamce nebo babičce v kuchyni.

Co mě přimělo k tomu vytvořit tento blog: "dopis" obsahující jídelní lístek s odkazem na www.jimenadalnici.cz, který jsem dostala o volné hodině. Nápad založit blog mi ve vteřině probleskl hlavou.

Jaké jídlo miluji a které zase ne: Mám ráda mořské plody, sladká jídla- kynuté knedlíky, škubánky s mákem. Nemám moc v lásce uzeniny a houby.

Oblíbená kuchyně: česká, italská, španělská, ale ráda vyzkouším jakékoliv jiné kuchyně

Lampone se Vám představuje:
Obecně: bláznivá, upovídaná ale zároveň obyčejná holka, milující vaření a pečení. Právě touhle dobou je mým snem mít vlastní cukrárnu nebo být šéfredaktorkou kulinářského časopisu.

Jak jsem se dostala k vaření: Díky mamce, její kuchyně je báječná... Vařím už od malička, kdy to byly jen pískové bábovky nebo pilinové bochánky.

Co mě přimělo k tomu vytvořit tento blog: byla to hlavně Fragola, kdo přišel s tímto nápadem

Jaké jídlo miluji a které zase ne: nejradši mám asi jakékoliv dorty a nesnědla bych rypáček, oháňku. Jo a nemám zrovna v lásce zapečené těstoviny a kmín.

Oblíbená kuchyně: česká

Něco navíc: kromě vaření ráda čtu, plavu, sportuju a trávím čas s kamarádkami nebo rodinou

Kde nás(náš blog) najdete?
Náš blog se nachází na webové adrese www.jime-na-dalnici.blogspot.cz.
Na facebooku nás najdete, když do vyhledávače zadáte jíme na dálnici.
Náš e-mail: jimenadalnici@gmail.com
Nebo můžete kdykoliv na naší stránce zanechat komentář...
Na dotazy se Vám budeme snažit, co nejrychleji odpovědět a doufáme, že se Vám na našich stránkách líbilo, líbí a bude líbit.

                      Děkujeme za Vaši návštěvu
                                             Vaše Fragola & Lampone




  

Žádné komentáře:

Okomentovat