Translate

pondělí 17. září 2012

Bobble bottle

LAHEV NA PITÍ S FILTREM- BOBBLE

Je to první přenosná filtrační lahev, funguje na principu filtrace vody během pití. K lahvi dostanete uhlíkový filtr, který zachycuje chlór a další organické kontaminanty běžně obsažené ve vodě z kohoutku, přímo při používání. Lahev je recyklovaná, kompletně recyklovatelná a neobsahuje BPA(organická chemická sloučenina, která se využívá při výrobě plastů a je karcinogení).


Lahev seženete o objemu 0,550 litrů nebo 0,385 litrů. Je snadno uchopitelné a tvarovaná. Lahev je pružná, díky tomu ji lze sandno stisknout. Její design navrhl Karim Rashid(který dostal více než 300 ocenění).

Voda z ní chutná opravdu jinak a o hodně lépe. Je skvělá pro zastánce zdravého životního stylu a navíc si jí můžete vzít úplně kamkoli. Do tělocvičny, do práce, do školy, na nákupy, do kabelky, na cesty...


Tento výrobek není ale úplně dokonalý, lahev je tak měkká, že jí lze snadno poškrábat nebo promáčknout(což je celkem škoda). Její další mínus je časté měnění filtru( jednou za 2měsíce/ po 150 litrech vody) a také vyšší pořizovací cena. Navíc časem filtr pomalu ztrácí svou funkčnost a je to jemně cítit i na chuti vody.

Hodně lidí se ptá, zda lahev po častém používání začne zapáchat. Pokud ji pokaždém použití vymyjete teplou vodou a necháte uschnout, žádný pach neucítíte. Já jí mám téměř rok a nic s ní není, jen je trochu poškrábaná.

Z čeho jsem ale nejvíce nadšená, je, že filtrů je obrovské množství barev a to i dvou barev najednou. Takže si můžete vybrat barvu, na kterou zrovna máte náladu(modrá, zelená, červená, růžová, černá, žlutá, fialová...).

Klady:
+ chuť vody díky filtru, který ji čistí
+ plast není karcinogení(rakovinotvorný)
+ design a množství barev filtrů
+ nezapáchá
+ 2 velikosti

Zápory:
- cena(celá láhev 299Kč, filtr 199Kč)
- časté vyměňování filtru( jednou za 2 měsíce)
- lehce se promáčkne, poškrábá
- otvírání je sem tam u nějakého filtru obtížnější

Podtrženo, sečteno:
Láhev rozhodně doporučuji. Využívám jí prakticky denně a voda je zní velice chutná.
Pokud jí ale chcete používat jen občasně, moc se Vám nevyplatí(kvůli častému měnění filtrů).

Dávám jí 95%

                  Pro Vás vyzkoušeli
                           Fragola & Lampone


Žádné komentáře:

Okomentovat