Translate

sobota 20. října 2012

Kuchařský slovník III.

Další díl slovníku:

Moření- marinování zvěřiny v octovém kořeněném nálevu, který se nazývá mořidlo

Papilota-  pokrm připravovaný v papilotě je zabalený do pergamenu nebo do alobalu, který se zapéká v
troubě a podává se i s obalem














Pesto- nejčastěji z bazalky, olivového oleje- kašovitá hmota, která se hodí k pečivu, zelenině, masu, těstovinám










Tortilla-  španělská placka, podávaná se zeleninou či masem; recept najdete zde










Carpaccio- syrové potraviny, které jsou nakrájeny na tenké plátky, souvisle poskládané a přelité jakoukoliv studenou omáčkou









Gazpacho- španělská zeleninová polévka , podávaná za studena











Profiterole- koule plněné krémem, často přelité čokoládovou polevou













Šašlik- druh kebabu, špíz- kousky masa prokládané cibulí











Farfalle- druh těstovin, známe spíš pod názvem ,,mašličky"














Le Rustique- francouzký sýr typu camembert














Chartreuse- francouzský bylinný likér














Toť vše!
Určitě se můžete těšit na další pokračování, protože když docházejí recepty, přichází na řadu slovník!! :-)

                FRAGOLA &LAMPONE


P.S Obrázky jsou opět z Googlu!!


Žádné komentáře:

Okomentovat