Translate

neděle 2. prosince 2012

Hrášková polévka

Kombinace sladkého zeleného hrášku s voňavou slaninkou lahodí oku i žaludku. . .


Obtížnost: Snadné
Doba přípravy+vaření: 30-40min 
Porce:3-4


Ingredience:
  • 400g hrášku
  • 750ml vývaru
  • 1 brambora
  • 1 cibule
  • stroužek česneku
  • 5-6plátků anglické slaniny
  • 1 lžíce oliv. oleje
  • sůl a pepř na dochucení
  • lžíce másla
Postup:
1. V hrnci s olejem nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli. Přidejte drcený stroužek česneku. Do hrnce vložte bramboru nakrájenou na kostičky a 3/4 hrášku.













2. Zalijte vývarem a nechte 15min vařit. Poté hrnec odstavte z ohně a rozmixujte. Vraťte zpět na vařič. Přidejte zbylí hrášek a udržujte polévku teplou.













3. Slaninu si nakrájejte na nudličky a dejte na 10min do trouby na 200 stupňů nebo pod gril. Polévku dochuťte, nechte rozpustit lžíci másla.













6. Podávejte posypané křupavou slaninou případně i nasekanou mátou.

          Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat