Translate

čtvrtek 21. února 2013

Saláty

V zimě, kdy zbytečná kila neshazujeme, ale ještě jich více přibereme se recepty na saláty můžou hodit. Nahradí večeři nebo případně přílohu.
V tomto článku najdete recepty na dva úplně jiné saláty:

První salát je celý zelený. Přiznávám se, že to byl spíš takový pokus- měli jsme doma strašně moc řapíkatého celeru a rukoly, a tak z toho vzniklo tohle. Sníst se to musí hned, jinak salát zvadne  to ho můžete rovnou vyhodit.

Platí pro oba saláty:
Úroveň: VELMI LEHKÁ
Doba přípravy: max. 45min
Porce:4-6


1. ,,ZELENÝ" SALÁT

Svaží salát, který ne všem bude chutnat. Je pro ty, kdo milují výrazné chutě celeeru a rukoly. Sice nehraje tolika barva jako bramborový salát, ale je úplně stejně dobrý.
PS. Do salátu můžete pokrájet 1-2 červené chili papričky, které salátu dodají ostřejší ráz a jemně ho oživí.
Ingredience:
  • 1 balení rukoly
  • 1/2 ledového salátu
  • 2 řapíkaté celery
  • balzamikový ocet
1. Rukolu omyjte a dejte do mísy.

2. Ledový salát také omyjte a natrhejte.


3. Řapíkatý celer nakrájejte na střední plátky.

4. Vše smíchejte v míse a zakápněte balzamikem.


 Sice salát není na první pohled úplně super(celý zelený), ale je zdravý a hlavně moc dobrý!


















2. BRAMBOROVÝ SALÁT
Tenhle není vůbec zatěžkaný majonézou, ale naopak krásně svěží a lehký. A navíc ještě pestrobarevný. Dá se podávát klidně samotný jako hlavní chod, díky jeho vydatnosti.
Ingredience:

  • 7 středních brambor
  • zelená paprika
  • salátová okurka
  • 1/2 cibule
  • 1 rajče
1. Dejte vařit brambory ve slupce. Poté je oloupejte a nakrájejte na plátky.








2. Okurku oloupejte a nastrouhejte na tenké plátky.

 3. I papriku a rajče nakrájejte na tenké plátky.

4. Nakrájejte cibuli  na ,,proužky".












5. Dejte všechny ingredience do jedné mísy a smíchejte.


Snad se Vám bude alespoň jeden salát líbit a vyzkoušíte ho!!!

Dobrou chuť Vám přejí

                          FRAGOLA

Žádné komentáře:

Okomentovat