Translate

pondělí 11. února 2013

Tiramisu

Lehký italský dezert s kávovým nádechem, posypaný tlustou vrstvou kakaa. Sice si musí odpočinout v lednici, ale jinak je hotový cobydup.


 Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 15-20min +chlazení
Porce: 4-6

Ingredience:
  • 3 vejce
  • 250g mascarpone
  • balení cukrářských piškotů(lze nahradit běžnými)
  • 2-3lžíce cukru
  • 1panák rumu(nebo likéru)
  • šálek kávy
  • kakao holandského typu na poprášení
 Postup:
1. Uvařte si šálek silné kávy, vmíchejte alkohol a nechte zchladnout.

2. Oddělíme bílky od žlotků. Žloutky šlehejte s cukrem. Přidejte sýr mascarpone a dobře promíchejte.
3. Vyšlehejte bílky do tuha a zlehka vmíchejte ke žloutkové směsi.
4. Formu na dezert si vyložte folií(tiramisu se Vám bude lépe vyndávat), piškoty rychle smočte v kávě(cukrářské opravdu jen na vteřinku z každé strany) a vyložte jimi dno.
5. Na to vrstva krému, piškoty a tak pořád dokola.

6. Na závěr dejte krém a poprašte ho kakaem. Dejte chladit přes noc.
7. Podávejte dozdobené piškoty, případně ovocem.
8. Protože se tiramisu špatně porcuje a ještě hůř nandavá, můžete ho při sestavování dát do samostaných porcí(např do skleniček či poháhrků). (omluvte prosím natočení fotky, nejde to přenastavit.)

             Dobrou chuť Vám přejí
                         Fragola & Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat