Translate

středa 20. června 2012

Borůvkové nanuky



 Když jsem je poprvé udělala, věděla jsem, že nyní už na ty kupované můžu klidně zapomenout. Každý si může udělat příchuť dle svého gusta a my měli chuť na borůvky!


Obtížnost:Snadné
Doba přípravy: 15minut + mražení přes noc
Porce: 6

Ingredience:

  • 1 kelímek 40% smetany (může být i míň procentní viz. Něco navíc)
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • cukr podle chuti
  • 200g borůvek kanadského typu

1. Borůvky omyjeme a osušíme. Pár si jich odložíme stranou. Dále vložíme zbytek do vysoké nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem

2. Přidáme smetanu a jogurt, vše pečlivě promixujem. Nakonec vhodíme odložené borůvky. Směs na nanuky je hotová.

3. Do nanukovačů ne bo prázdných kelímků od jogurt nalijeme již připravený "polotovar nanuků". A místo špejlí na nanuky můžete použít lžičky. Dáme mrazit.Na nic nespěchejte, nechte je v mrazáku přes noc, abyste je pak nevytáhli napůl rozmočené.

4. Vypadají a chutnají skvěle. V horkých letních dnech jsou nejlepší tečkou po jídle.

Něco navíc:

  • Použijete-li 40% smetanu, nanuky Vám vyjdou opravdu husté a s úžasnou a ještě výraznější smatanovou chutí.
  •  Nanukovač seženete nyní za 229Kč zde http://www.tchibo.cz/Silikonove-formicky-na-vodovou-zmrzlinu-4-ks-p400016520.html (není jistě jen na vodovou zmrzlinu) a určitě se podívejte na celou nabídku s názvem "Chytrá kuchyně". Jinak jsou nanukovače běžně k dostání v obchodech s domácími potřebami nebo v Tescomě.
  • Do nanuků se nám osvědčily taky jahody, maliny, ostružiny nebo banány.

Žádné komentáře:

Okomentovat