Když jsem je poprvé udělala, věděla jsem, že nyní už na ty kupované můžu klidně zapomenout. Každý si může udělat příchuť dle svého gusta a my měli chuť na borůvky!
Obtížnost:Snadné
Doba přípravy: 15minut + mražení přes noc
Porce: 6
Ingredience:
- 1 kelímek 40% smetany (může být i míň procentní viz. Něco navíc)
- 1 kelímek bílého jogurtu
- cukr podle chuti
- 200g borůvek kanadského typu
1. Borůvky omyjeme a osušíme. Pár si jich odložíme stranou. Dále vložíme zbytek do vysoké nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem
2. Přidáme smetanu a jogurt, vše pečlivě promixujem. Nakonec vhodíme odložené borůvky. Směs na nanuky je hotová.
3. Do nanukovačů ne bo prázdných kelímků od jogurt nalijeme již připravený "polotovar nanuků". A místo špejlí na nanuky můžete použít lžičky. Dáme mrazit.Na nic nespěchejte, nechte je v mrazáku přes noc, abyste je pak nevytáhli napůl rozmočené.
4. Vypadají a chutnají skvěle. V horkých letních dnech jsou nejlepší tečkou po jídle.
Něco navíc:
- Použijete-li 40% smetanu, nanuky Vám vyjdou opravdu husté a s úžasnou a ještě výraznější smatanovou chutí.
- Nanukovač seženete nyní za 229Kč zde http://www.tchibo.cz/Silikonove-formicky-na-vodovou-zmrzlinu-4-ks-p400016520.html (není jistě jen na vodovou zmrzlinu) a určitě se podívejte na celou nabídku s názvem "Chytrá kuchyně". Jinak jsou nanukovače běžně k dostání v obchodech s domácími potřebami nebo v Tescomě.
- Do nanuků se nám osvědčily taky jahody, maliny, ostružiny nebo banány.
Žádné komentáře:
Okomentovat