Translate

úterý 19. června 2012

Lívance

Tyhle lívance nemusí kynout, to je na nich to nejlepší. Navíc tyhle chutnají po vanilce.


Úroveň: LEHKÁ
Doba přípravy: 10minut + smažení
Porce: 2

Ingredience:
  • 2 vejce
  • 250ml mléko
  • 120g polohrubé mouky
  • 4 polévkové lžíce cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 kávová lžička prášku na pečení

1. Rozklepněte vejce a vyšlehejte je metličkou. Pak přilijte mléko.
2. Smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr(já přidávám ještě pár kapek esence) a kypřící prášek. Suchou směs přisypte k mokré, vše dobře promíchejte.
3. Na lívancovníku nebo palačinkové pánvi nechte rozpustit tlustší plátek másla.Lívance osmažte z obou stran.

4. Lívance podávejte s javorovým sirupem a ovocem.
Dobrou chuť Vám přeje
                               Lampone                                                                  

Žádné komentáře:

Okomentovat