Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 40min + chlazení
Porce: 6-8
Ingredience:
- 100-150g máslových sušenek
- 60-70g rozpuštěného másla
- 250g Mascarpone
- 250g plnotučného měkkého tvarohu
- 200g bílé čokolády
- 150g jahod na ozdobu
Postup:
1.Tvaroh nechám přes látkový kapesník odkapat cca. 15 minut.
2. Nechám rozpustit máslo a v mixéru rozdrtím sušenky, přidám máslo. Do formy o průměru 23 cm vystřihnu kolečko pečícího papíru, potom
rozprostřu sušenkovou hmotu a pořádně uhládím lžičkou
3. Ve vodní lázni rozpustím čokoládu Nechám trochu vychladnout. Tvaroh, mascarpone a čokoládu spojím v hladký krém a s tímto krémem potřu sušenkový základ. Dejte do lednice vychladit nejlépe přes noc(min na 4 hodiny).
7.Dozdobím celý povrch dortu plátky jahod a můžu servírovat. Lampone♥
Žádné komentáře:
Okomentovat