Translate

pátek 15. června 2012

Cheesecake z bílé čokolády

Na oslavu založení blogu je potřeba připravit dort. Tenhle nepečený cheescake je vážně pecka, a když ho navíc dozdobíte jahodami, uvidíte svět jen po té růžové stránce.


Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 40min + chlazení
Porce: 6-8

Ingredience:

  • 100-150g máslových sušenek
  • 60-70g rozpuštěného másla
  • 250g Mascarpone
  • 250g plnotučného měkkého tvarohu
  • 200g bílé čokolády
  • 150g jahod na ozdobu

Postup:
1.Tvaroh nechám přes látkový kapesník odkapat cca. 15 minut.
2. Nechám rozpustit máslo a v mixéru rozdrtím sušenky, přidám máslo. Do formy o průměru 23 cm vystřihnu kolečko pečícího papíru, potom rozprostřu sušenkovou hmotu a pořádně uhládím lžičkou
3. Ve vodní lázni rozpustím čokoládu Nechám trochu vychladnout. Tvaroh, mascarpone a čokoládu spojím v hladký krém a s tímto krémem potřu sušenkový základ. Dejte do lednice vychladit nejlépe přes noc(min na 4 hodiny).
 7.Dozdobím celý povrch dortu plátky jahod a můžu servírovat.                                                                    

♥Připravila a sepsala
                       Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat