Translate

středa 25. července 2012

Nabublaná....

...bublanina s rybízem

Není nic lepší než lehká a ještě teplá bublanina. Na této si pochutná každý.

Úroveň: LEHKÁ
Doba přípravy: 20 min + 30-40 minut pečení
Porce: na 24 kousků

Ingredience

  • 150g hladké+150g polohrubé mouky(v levém talíři spolu)
  • 150g moučkového cukru
  •  2 vejce
  • 60g másla
  • 200ml kefíru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřící prášek
  • 500g rybízu (nebo jiného ovoce)


    1.  Rozehřejte máslo



    2. K máslu přidejte cukr, kefír, vejce a dobře promíchejte ručním šlehačem.











    3. Ke směsi prosíte mouky a znovu dobře promíchejte

    4. Troubu předehřejte na 165 stupňů, vymažte formu a rozprostřete na ní těsto


    5. Ovoce zlehka pomoučníme, aby se při pečení všechno nepropadlo a zlehka a rovnoměrně rozmístěte na těsto.




    6. Kontrolujte při pečení, po cca. 35 minutách bude bublanina hotová a můžete rovnou podávat, nebo jí zabalit na cestu. Ale zaručeně ihned zmizí a nezbyde po ní ani drobek.





                                                                            Dobrou chuť Vám přejí
                                                                                                        FRAGOLA&LAMPONE

Žádné komentáře:

Okomentovat