...bublanina s rybízem
Není nic lepší než lehká a ještě teplá bublanina. Na této si pochutná každý.Úroveň: LEHKÁ
Doba přípravy: 20 min + 30-40 minut pečení
Porce: na 24 kousků
Ingredience
- 150g hladké+150g polohrubé mouky(v levém talíři spolu)
- 150g moučkového cukru
- 2 vejce
- 60g másla
- 200ml kefíru
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřící prášek
- 500g rybízu (nebo jiného ovoce)
1. Rozehřejte máslo
2. K máslu přidejte cukr, kefír, vejce a dobře promíchejte ručním šlehačem.
3. Ke směsi prosíte mouky a znovu dobře promíchejte
4. Troubu předehřejte na 165 stupňů, vymažte formu a rozprostřete na ní těsto
5. Ovoce zlehka pomoučníme, aby se při pečení všechno nepropadlo a zlehka a rovnoměrně rozmístěte na těsto.
6. Kontrolujte při pečení, po cca. 35 minutách bude bublanina hotová a můžete rovnou podávat, nebo jí zabalit na cestu. Ale zaručeně ihned zmizí a nezbyde po ní ani drobek.
Dobrou chuť Vám přejí
FRAGOLA&LAMPONE
Žádné komentáře:
Okomentovat