Translate

neděle 19. srpna 2012

Palačinkový dort

 Na chalupě jsme měli oslavovat narozeniny mé sestřenky, ale upéct tam dort je obtížné(máme v kuchyni kamna). Takže jsem vytvořila tento, byl snědený hned ve večer oslavy.


Úroveň: lehká
Doba přípravy: 45-60minut + 3-5 hodin chlazení
Porce: 8-10kousků 

Ingredience:  
  • 200g hladké mouky 
  • 400ml mléka
  • 2 vejce
  • špetka soli
 na krém č.1:
  • 250g plnotučného tvarohu tvarohu
  • kelímek zakysané smetany
  • 1 jogurt(HOLANDIA)
  • 3 balíčky vanilkového cukru
na krém č.2: 
  • 10-15 jahod
  • 2 smetany ke šlehání
a navíc:
  • jahodová marmeláda
  • pánev
  • šlehací robot
  • vyšší miska
  • miska 
  • forma na dort
 Postup:
1.  Smíchejte všechny suroviny na palačinky do těsta.
2. Palačinky usmažte na pánvi do zlatova. A nechte je vychladnout.

3. Připravte si první krém, smícháním všech surovin dohromady(tvaroh, zakysaná smetana, jogurt, cukr). A krém č.2 tak, že ze dvou smetan vyšlehejte tuhou šlehačku a potom přidejte na drobno nakrájené a předem omyté a očištěné jahody.

 4. Na dno formy položte 1. palačinku, potřete kremém, šlehačkou či marmeládou a stále dokola a dokola.
5. Dort si dozdobte podle svého, dejte chladit do lednice a máte HOTOVO.

 Něco navíc:
  • do krému č.1 přidejte cca. 3 polévkové lžíze uvařené želatiny
  • do krému č.2 zase přidejte smetana-fix od Dr. Oedkera
  • můžete použít do šlehačky jakékoli jiné ovoce
  • šlehačku šlehejte na nejmenší stupeň šlehacího robota
  • se šlehačkou mějte trpělivost, ať je dostatečně tuhá, ale ne moc velkou, ať z ní není máslo

Žádné komentáře:

Okomentovat