Translate

neděle 5. srpna 2012

Čokoládové soufflé


Přemýšlela jsem, co udělat návštěvě ke kávě a napadlo mě čokoládové soufflé. Zkuste to taky.


Úroveň: Středně obtížné
Doba přípravy: 15 min+25 min pečení
Porce:4-6, záleží na velikosti formiček

Ingredience:
  • 10 ml vody
  • 1 lžíce instantní kávy
  • 4 vejce
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 130g kvalitní černé čokolády
  • máslo a cukr krupice na vysypání formiček
Postup:
1. V hrnci rozmícháme lžíci instantní kávy ve vodě. Přidáme rozlámanou čokoládu a necháme na mírném ohni rozpustit.










2.Mezitím si oddělíme žloutky od bílků.
3. Žloutky rozmícháme a bílky společně s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu.
4. Rozpuštěnou čokoládu necháme vychladnout a poté promícháme se žloutky. Na závěr opatrně přidáme sníh.

5. Formičky na soufflé vymažeme máslem a vysypeme cukrem.

6. Do formiček nalijeme asi do poloviny čokoládovou směs. Čokoláda by měla vyjít na dvě malé a čtyři velké formy.
7. Předehřejeme troubu na 200° a pečeme 20-25min
A máme hotový dezert pro každou příležitost!!!



                                                          FRAGOLA&LAMPONE

Žádné komentáře:

Okomentovat