Přemýšlela jsem, co udělat návštěvě ke kávě a napadlo mě čokoládové soufflé. Zkuste to taky.
Úroveň: Středně obtížné
Doba přípravy: 15 min+25 min pečení
Porce:4-6, záleží na velikosti formiček
Ingredience:
- 10 ml vody
- 1 lžíce instantní kávy
- 4 vejce
- 1 lžíce cukru krupice
- 130g kvalitní černé čokolády
- máslo a cukr krupice na vysypání formiček
Postup:
1. V hrnci rozmícháme lžíci instantní kávy ve vodě. Přidáme rozlámanou čokoládu a necháme na mírném ohni rozpustit.
2.Mezitím si oddělíme žloutky od bílků.
3. Žloutky rozmícháme a bílky společně s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu.
4. Rozpuštěnou čokoládu necháme vychladnout a poté promícháme se žloutky. Na závěr opatrně přidáme sníh.
6. Do formiček nalijeme asi do poloviny čokoládovou směs. Čokoláda by měla vyjít na dvě malé a čtyři velké formy.
Žádné komentáře:
Okomentovat