Grilovaná vepřová panenka s pečenými bramborami
Grilování patří na zahradu a k letnímu počasí. Ale ikdyž je už konec léta a počasí není zrovna "grilovací", rozhodla jsem se, že ugriluju...
Obtížnost: střední
Doba přípravy: 30min + Doba vaření a pečení(grilování): 40-50min
Porce: 3
Ingredience:
- 400-500g vepřové panenky
- 700-750g brambor
- marináda "STICKY BARBECUE MARINADE&SAUCE" (MARKS&SPANCER)
- 1-2 cibule
- extra panenský olivový olej(lze použít i normální olej)
- tradiční bulharské koření čubrica (info zde a sehnat ho můžete např. zde )
- pepř
- sůl
- kmín
- slunečnicový olej
1. Brambory omyjte, NELOPEJTE! Pokud jsou brambory velké, tak je nakrájejte(značně to urychlí proces vaření) a dejte vařit spolu s gázovým pytlíčkem(1/2 čajové lžičky kmínu+3 kuličky pepře)
2. Maso odblaňte a nakrájejte na plátky cca.3-4cm široké a naklepejte "pěstičkou" z obou stran
3. Maso naložte do 3-5 vrchovatých polévkových lžic marinádey a nechte ho v ní 20-25min
4. Brambory slijte, nechte chvilku chladnout a pak nakrájete (přímo na plech s olejem) na měsíšky, osolte, okořeňte a ještě jemně pokapejte olejem. Cibuli olopejte, nakrájejte na kolečka(klidně i tlustší) a rozdělte rovnoměrnš na plech k bramborám. Pokud máte venkovní gril jako gril dejte je péct na cca. 180 stupňů do trouby. Jestli máte funkci gril v troubě, mějte chvilku strpení...
5. Rozpalte gril na nejvyšší stupeň(nebo funkci gril na troubě jako já), olejem pomažte rošt a dejte grilovat. Pod maso dejte péct(grilovat) brambory-bude na ně kapat šťáva z masa. Maso průběžně obracejte a zkoušejte zda už je hotové. Pokud ano, nechte dojít ještě cca.2 minuty brambory(do zlatova a křupava).
6. Připravte salát jako oblohu(ledový salát, 5 koktejlových rajčat, 1/2 okurky) a k němu zálivku(4 lžíce jogurtu, 2 lžíce tvarohu, špetka soli) a můžete podávat...
♥Příjemné grilování a dobrou chuť Vám přeje Lampone♥
Žádné komentáře:
Okomentovat