Translate

úterý 2. října 2012

Cesta kolem světa

Itálie- Domácí pizza
Roztomilé,malé a je na nich to, co máte nejraději... V tomto spočívá kouzlo mini pizz. Navíc tento recept využijete i na party, kde se stanou hitem.

Úroveň:Snadné
Doba přípravy:50min   Doba kynutí: 40-90min   Doba pečení: 18min
Porce:4

Ingredience:
  • 500g hladké mouky(případně 250ghladké a 250g hrubé)
  • 10g sušeného droždí/15g čerstvého(3/4 kostky)
  • 15g medu
  • 15g soli
  • cca. 300ml vlažné vody
  • věci na obložení pizzy
Postup:
1. Z poloviny vody, medu a droždí nechte vzejít kvásek na teplém místě(10-15min).

2. Prosejte mouku přes síto.
 3. Do větší mísy mouku přesypte a vytvořte v ní pomocí pěsti důlek. Do něj přelijte vešlý kvásek a promíchejte. Do vody přisypte sůl a promíchejte, tu pak přidávejte po částech, tak aby nebylo těsto ani lepivé a ani suché.

4. Těsto na vále propracujte do bochníku a nechte v teplé míse kynout asi 45min(dokud nezvětší dvojnásobně svůj objem).
5. Vezměte si část těsta a rozválejte ho na placku, z té pak vykrajujte kolečka pomocí skleničky, hrnečku či kelímku.

6. Můj tip: pomocí lžičky vytvořte na kolečkách těsta velké důlky(podle toho, jak moc velký chcete okraj).
Vykrojená kolečka pomažte kečupem nebo rajčatovou omáčkou(já použila Panzani omáčku Originale) a posypte tím, co máte rádi. (1. Šunka, mozarela 2. šunka, žampiony 3. mozzarela 4. Pršut, olivy a kapary 5. jahody, lučina, cukr a bazalka(bez rajčatové omáčky) 6. salám 7.,8....). A dejte péct do trouby rozehřáté na 220stupňů(horkovzdušná 200stupňů)

Hotovo! Nyní máte připravenou večeři, svačinu nebo jednohubky na party.



Dobrou chuť Vám přejí
             Fragola&Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat