Translate

středa 24. října 2012

Halloweenské speciál

Aneb příprava naší předběžné párty - malá ochutnávka příštích receptů

Každé dítě sní o párty pro kamarády a nyní je pravá chvíle. Jen si to představte: spousta malých dětí v strašidelných kostýmech, na stole dýně, uvnitř svíčky, všude samé dobroty (od prstů až po dortový hřbitov). Nikdo se nenudí, děti běhají a straší všude okolo a všude vidíte usmívající se obličeje.

S námi bude příprava téhle párty hračkou.

Plán:
 Několik dnů napřed si nakupte vše potřebné. Nejen suroviny, ale budou se Vám hodit i plastové(klidně jednorázové) kelímky a talířky. nezapomeňte, že děti milují sladkosti(nemusíte všechno připravit) a tak dětem na párty do nákupního košíku přihoďte křupky, sušenky a bonbony(Halloweenské nejlépe- velký výběr v TESCO, kde najdete samoobslužné stojany s bonbony). Ve vašem bytě/domě se budou krásně vyjímat i strašidelné dekorace...

1. Upečte si duchy na dort klidně 2 dny napřed.(recept na dort bude kolem víkendu)
2. Upečte si den předem dortový korpus.
3. Vyřezejte si dýni a na pomoc pozvěte svojí ratolest (z vydlabané části připravte např.dýňovou polévku-brzy na stránkách(fotka je již na našich facebookových stránkách). Lepší bude den před připravovanou párty, v den D se tak vyvarujete shonu a běsu.

4. Večer před akcí si ještě připravte dětský punč, který dáte chladit do lednice. Nezapomeňte ani na vychlazení dostatečného množství ledu.
5.Předtím ještě než půjdete spát připravíte čokoládovou polevou, kterou namažete dort i "náhrobky"(sušenky). Dort ještě posypte rozdrcenými sušenkami, vše dejte do chladu, aby čokoláda ztuhla.
6. Uvařte si vajíčka na tvrdo(jak si vaření vajec usnadnit najdete zde)
7. Připravte si slané čarodějnické prsty, ještě nenamáčejte do kečupu, aby se Vám od něj neupatlal talířek. Namočení uskutečněte pár chvil před podáváním.
8. Připravte vaječné oči.
9. Prostřete stůl a dozdobte dekoracemi.
10. Mezi dobroty tajně přimíchejte i zeleninu s dipy.
11. Dětem dopřejte tu radost a připravte i misky s nezdravými křupkami a bonbony.

12. Přivítejte hosty a začněte pořádně oslavovat HALLOWEEN!

 Pěknou párty Vám přejí
          Fragola & Lampone

PS. Všechny recepty v článku zmiňované(doufám) se objeví na stránkách do 31.10., možná přibudou i nějaké, o kterých zde není ani zmínka.

Žádné komentáře:

Okomentovat