Translate

úterý 6. listopadu 2012

Cesta kolem světa

 Amerika- New York citronový cheescake
Každé sousto bude hříšně dobré. Tento citronový cheescake je narozdíl od toho minulého pečený, ale to neznamená, že složitý...

Úroveň: Snadné-středně obtížné
Doba přípravy: 20-25min   Doba pečení: cca.30min
Porce: na 10 řezů

Ingredience:
  •  500g tvarohu(nebo sýru philadelphia)
  • 200g sušenek(nejlépe máslové Club od firmy OPAVIA)
  • 3 žloutky
  • 40g cukru
  • 100g másla
  • 2 citrony(kůra+3 lžíce šťávy)

Postup:
1. Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout.









2. Sušenky rozdrťte paličkou na maso nebo rozmixujte v robotu.













3. K rozdrceným sušenkám přilijte vychladlé máslo a míchejte až se máslo zcela nasákne do sušenek.













4. Do ohnivzdorné formy položte kolečko pečícího papíru  a pomocí lžíce směs rozetřete













5. Nastrouhejte kůru z obou citronů a vymačkejte 3 lžíce citronové šťávy.




6. Dvě vaničky tvarohu smíchejte s cukrem, žloutky, kůrou a šťávou z citronu. Míchejte asi 2-3min.




7. Tvarohovou směs natřete na sušenkový základ a dejte péct do toruby rozehřáté na 150stupňů(horkovzdušná na 130) asi 30min. Pak otevřete dvířka trouby a koláč v ní nechte až po jeí vychladnutí. Před podáváním by měl být cheescake vychlazený.
8.Můžete podávat. Koláč zmizí rychleji než jeho příprava...



          Fragola & Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat