Translate

středa 7. listopadu 2012

Kokosky

Bílky, cukr a spousta kokosu. Není na tom nic těžkého a výsledek je tak báječný. Využejete ho jako cukroví, jedlý dárek nebo jen jako sladkou tečku ke kávě.

Úroveň: Snadné
Doba přípravy: 15min   Doba pečení: 25min
Porce: na 1 plech

Ingredience:
  • 2 bílky
  • 180g cukru krupice
  • 100g strouhaného kokosu
  • 1lžička marmelády
  • 1 lžíce hrubé mouky
Postup:
1. Budete potřebovat 2 hrnce, jeden širší: do toho nalijete vroucí voudu a postavíte ho na plotnu, druhý užší a vyšší: v něm vyšlehejte bílky a následně k nim postupně zašlehejte cukr
2. Přisypejte kokos a promíchávejte ještě 3-5min.
3. Vyndejte druhý vyžší hrnec z toho s vroucí vodou a ke kokosové směsi přidejte lžičku marmelády a lžíci mouky.
4. Pomocí 2 lžička na plech s peč. papírem tvarujte kokosové hrudky; kuličky. Vložte je do trouby předehřáté na 170, ihned jí stáhněte na 120 stupňů a nechte sušit cca 25min. Poté troubu vypněte a plech nechte v troubě až do úplného vychladnutí.
5. Hotovo!





           Fragola&Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat