Translate

neděle 11. listopadu 2012

Svatomartinská husa

Předem bychom se Vám chtěli omluvit za naší neaktivitu, která má X důvodů, doufáme, že jí přijmete. A protože je dneska sv. Martin, tak Vám  ukážeme, jak na křehoučká husí stehna se dvojím zelím.
PS. Nemusí se připravovat jen na sv.Martina. Kdyby ano, vůbec by mi nevadilo, kdyby byl tento svátek několikrát ročně. Tak byla dobrá . . .

Obtížnost: Střední
Doba přípravy: 30 min    Doba pečení: 2-3hod
Porce: 4

Ingredience:
  • 4 husí stehna
  • máslo
  • 2jablka
  • lžíce medu
  • sůl
  • kmín
  • 1 pytlík bílého kysaného zelí
  • 1 pytlík červeného kys. zelí
  • třtinový cukr
  • 1 lžička hladké
  • suroviny na houskové knedlíky 1 nebo 2
Postup:
1. Husí stehna osolte ze všech stran pořádnou vrství soli a nechte 2 hodiny odpočinout v pokojové teplotě.
Poté je dejte do pekáče(na špejle) a okmínujte.
2. Jablko nakrájejte na měsíčky a s husím sádlem(které jsem předtím z masa odkrájelo)ho přidejte k huse.
3. Dejte péct na 180stupňů podlité trouchou vody. Po cca 20min pekáč vyndejte a mašlovačkou zvrchu stehna potřete tukem zespod.
4. Takto postupujte každých dalších 20min.
5. Před posledním vstup husy do trouby vezměte lžící medu a odeberte husí sádlo, v 1 lžíci sádla rozmíchejte 1 lžíci medu(poznámka: nejdeto) a mašlovačkou se snažte nabírat obě dvě suroviny najednou a potřete s ní husí stehno. Na tom se díky medu vytvoří křupavá krustička.


 Zelí:
1. Na oleji nechte zesklovatět půlku cibule na každý druh zelí.
2. Přidejte zelí a nechte minutku, dvě změknout.
3. Mezitím si k červeném z. (z.=zelí, takhle si to jednoduše zkrátím a budu psát už jen čz=červené zelí/ bz=bílé zelí. Děkuji za pochopení) vymačkám půlku pomeranče a bz. zaleji 2-3 lžícemi horké vody
4. Obě dvě z. oslaďte 0,5-1 lžící třtinového cukru.
Vyfoceno bez blesku, proto tak divná barva

5. Jablko oloupejte a nastrouhejte a rozdělte na 2 poloviny a přidejte k oboum zelím.
Omastek
 1. Do nevymytého pekáče od pečení stehen vmíchejte lžičku Hl.mouky, zalijte torchou horké vody a rozmíchejte tlustší plátek másla.
Knedlíky
Recept: 1 
            2

Servírujte! 

Dobrou chuť
     Fragola a Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat