Translate

sobota 2. března 2013

Řepné rizoto

Recept na ŘEPNÉ RIZOTO jsem našla v časopise Albert (rizoto jsem vařila už někdy na podzim, ale pořád jsem nebyla s to článek dodělat...):


Úroveň: STŘEDNÍ
Doba přípravy: cca1h 45min
Porce: 4

Ingredience:

  • 2 větší řepy
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200ml bílého vína
  • 350g rizotové rýže
  • plátek másla, olivový olej
  • strouhaný sýr na posypání
Postup:
1.Řepu oloupeme, nakrájíme na měsíčky a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme olivovými olejem a osolíme. Necháme péct asi 1 hodinu-dokud nezměkne.









2. Mezitím si oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme. Na másle osmažíme.










3. Připravíme si zeleninový vývar.

4. K cibuli přidáme rýži, promícháme a zalijeme vínem. Přivedeme k varu a necháme asi ještě 5min vařit.

5. Znovu promícháme a přilijeme vývar. Vyndáme z trouby řepu a vyměníme za hrnec s rýží. Necháme péct 15min.










6. Řepu rozmixujeme, přidáme k rýži. Do rýže vmícháme ještě  strouhaný sýr.



7. Podáváme se strouhaným sýrem a zakysanou smetanou.

                                      Dobrou chuť     
                                                        Fragola

Žádné komentáře:

Okomentovat