Translate

neděle 16. prosince 2012

Tipy na dárky

Listovala jsem si takhle červencovými vydání časopisů, a snila si, co budu vařit, péct osvěžujícího. Odložila jsem časopisy a podívala se z okna, tam byla sněhová pokrývka všeho, co jsem si předtím představovala jako nejjasněji zbarvené. Došlo mi, že budu mít trochu odlišné prázdniny než ty teplé letní. Pak další myšlenka, co mi proběhla hlavou byla, že jsem úplně zapomněla Vám vypsat tipy na dárky. Tak teď budu muset začít brousit internetem a najít ty nejlepší...

1. KNIŽNÍ TIPY
  • Poklady klasické české kuchyně (Roman Vaněk)
Jedna z nejlepších českých kuchařek, které znám. Recepty jsou skvělé, a srozumitelně napsané. A najdete tam jak ty nejzákladnější české recepty, tak i moderní. Najdete ji snad v každém knihkupectví od 280-380Kč.
  • Deník Dity P. (Dita Pecháčková)
Běžná jídla v podání známé české kuchařky Dity Pecháčkové. Sestavila do ní své nejoblíbenější recepty, tak snad zachutnají i Vám. Knihu seženete v každém dobrém knihkupectví za cca. 370Kč.

  •  Jamie Oliver- Moje Velká Británie
Vaří vždy s láskou a tentokráte klasickou britskou kuchyni. Jako kuchař patří k těm nejuznávanějším a nejznámnějším. Najdete v ní více než 130receptů(407 stran). Všechny recepty mají Jameiho nezamněnitelný styl a bylo by těžké se do jeho kuchařky nezamilovat. Koupíte ji běžně v prodejnách s knihami, cena se pohybuje kolem 500 korun.

  • Ridi Emanuele Andrea: Léto s Italem - Kulinářské toulky Emanuela Ridi italskou krajinou
Najdete zde specifická jít pro Itálii a nejen to, autor Vás seznámí i s vyhlášenými kuchaři, řezníky a nadšenci por vaření. Je doplněna fotografiemi a nejen kulinářskými tipy. Cena se pohybuje kolem 350Kč a najdete snad všude(knihkupectví).
2. POMOCNÍCI DO KUCHYNĚ
  • Philips HR 1372/90
vybaven XL sekáčkem pro sekání tvrdých sýrů i ledu, mini sekáčkem a šlehací metlou, která ušlehá bez problému smetanu, šlehanou pěnu, vaječné bílky i další suroviny, nádobkou na tekutiny, odměrkou(1litr), krytem proti odstřiku od nožů a odnímatelným nástavcem z nerezové oceli. Seženete ho od 1899kč například v Mall.cz.
  • Krups EA 9000 Barista
Připraví stiskem tlačítka klasické espresso, aromatickou či lahodnou kávu, ale i mléčné speciality. Vytvořte si svůj vlastní profil, pojmenujte ho a zvolte barvu. Až 8 osob si může uložit svých 8 oblíbených receptů. Obsahuje i násypku na mletou kávu nebo například automatické čištění.
Obsahuje:  
2× sklenička na Cappuccino či Latté (s ryskou na mléko), 2× lahvička čistícího prostředku (po té možno zakoupit přes servis), 1× vodní filtr „Claris Aqua", 1× lžička (odměrka) na mletou kávu, 1× čistící tableta, 1× odvápňovací tableta a samotný přístroj.
Koupíte např. v internetových obchodech za cenu kolem 30 000Kč.

Někdy jindy zase jedlé domácí dárky
                            Pěkné vánoční nákupy
                                              Fragola & Lampone
PS. Jako knižní tipy doporučuji také kuchařky z edice Apetit(299Kč) nebo kuchařky Ivety Fabešové či Masovou kuchařku Jany Florentiny(500Kč)

Žádné komentáře:

Okomentovat