Translate

úterý 18. prosince 2012

Vánoční speciál

Je to snad to nejořechovější a zároveň nejměkčí cukroví, ketré znám. Jsou tak, jak to jen popsat-báječné, nadýchané a hlavně ořechové.

Ořechové trojúhelníčky podle Lampone
Obtížnost: Střední
Doba přípravy: 45min  Doba pečení: 15min
Porce: Na 1 plech



Ingredience:
  • 140g cukru moučka
  • 140g másla
  • 200g vlašských ořechů
  • 1 žlotek
  • 4bílky
  • 70g hrubé mouky
poleva
  • 3 žloutky
  • 100g cukru moučka
  • 1 vanil. cukr
Postup:
1. Máslo utřete s cukrem a žloutkem.
2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V jiné misce smíchejte 140g mletých ořechů s moukou a pomalu přimíchávejte do sněhu.
3. Sníh s ořechy vy tvořil takovou leptavou hmotu, tu přidejte k utřenému máslu a promíchejte.
4. Roztřete na plech vyložený peč. paírem a pečte v troubě vyhřáté na 170 asi 15min(dokud nezačnou tmavnout rohy).
5. Mezitím si připravte polevu. Nad vodní lázní utřete žloutek s oběma cukry do bíla(krémova). A ihned po dopečení těsta ho potřete polevou.
6. Namelte zbytek ořechů a posypte imi ještě nezaschlou polevu. Jemně přitlačte. Až po úplném vychladnutí začněte vykrajovat.


Fragola a Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat