Translate

sobota 22. prosince 2012

Vánoční speciál

Tak tyhle perníčky dělám od roku 2009, kdy se objevily ve vánočním čísle časopisu Apetit. Jsou hnedka měkké, a tak se nemusí ani uležet. Navíc jsou rychle hotové a nejtěžší je je nazdobit.
Kakaové perníčky podle Lampone
Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 30min  Doba pečení: 5-9min
Porce: na 2-3plechy

Ingredience:
  • 60 g másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 vejce + vejce na potření perníčků
  • 2 lžíce medu
  • 30 g čokolády na vaření, nastrouhané
  • 2 lžíce kakaa holandského typu
  • 250 g hladké mouky
  • 1⁄2 balíčku prášku do perníku
Postup:
1.Máslo, vejce a cukr dobře promíchejte.
2. Přidejte kakao a strouhanou čokoládu.
3. Zapracujte mouku.
4. Vyválejte středně tlustý plát a vykrajujte tvary dle vaší libosti.
5. Pečte v troubě vyhřáté na 200stupňů  5-10min.
6. Ihned po vyndání z trouby potírejte rozšlehaným vajíčkem. Perníčky budou tmavší a hlavně lesklé.
7. Jakmila vajíčko zaschne, můžete začít zdobit. Já použila mini barevné zdobničky. Zdobení je krásné odreagování od všemožného uklízení a vánočního běsu. Nejlepší je zapnout TV, sledovat oblíbený pořad a přitom lehce táhnout po perníčcích cukrovou polevu.


Žádné komentáře:

Okomentovat