Translate

pátek 4. ledna 2013

Mix it!

Asi jste o tom už slyšeli, slogan: "Namíchej si vlastní müsli!". Ale je takové müsli opravdu chutnější nebo je to jen makgetingový trik?
Firmu si založili 2 spolužáci z VŠ. Ikdyž šli každý svou cestou, dali se dohromady díky stejnému nápadu. Takhle vznikla firma Mixit.
Kvalitnější
Možná si říkáte müsli jako müsli, ale firma to správně zavrhuje:
"Cereálie, které jsou k dostání v běžných obchodech, jsou složeny tak, aby byly vyrobeny s co nejnižšími náklady (proto v müsli s lesními plody najdete 3 (!) plody nebo v zapékaném müsli jíte až 30% tuku a dalších 30% obilného odpadu). U nás dbáme na výběr kvalitních surovin a ty pak najdete ve své mixu v množství, které si opravdu vychutnáte. A hlavně jen u nás si můžete vybrat to, co máte nejraději a nikde nenajdete, ať už se řídíte chutí nebo dietou."
Co smíchat?
Tak to je úplně na Vás. Buď nebudete riskovat a koupíte si  müsli už smíchané. Anebo se odhodláte a popustíte uzdu své fantazie a smícháte dohromady to, co máte nejraději. A ti, kdo musí držet bezlepkovou dietu si tady smíchají müsli i pro sebe, stejně tak jako BIO fanatici.
Navíc výhodou tohoto vlastního kombinování jednotlivých složek je, že určitě v müsli kupovaném v obchodě najdete něco, co Vám nechutná. A do vlastních si to prostě nepřimícháte.
Vzhled a cena
Musím říct, že vzhled tubusů je přímo uchvacující. Můžete si vybrat z více druhů. Tubus má uvnitř hliníkový výlep. Směs vydrží v suchu, chladu a uzavřeném tubusu až 3 měsíce(na mou duši, na psí uši Vám ve spíži nevydrží ani 3týdny). A díky roztomiléu desigenu tubusu můžete müsli darovat.
Cena je vyšší než u kupovaných lupínků, pohybuje se kolem 150Kč a v jednom tubusu najdete 500-750g směsi. Ale chuť a kvalita je mnohonásobně lepší.
Vyzkoušela jsem:
Snědla jsem už 2 plné tubusy. Jeden namíchaný firmou a druhý namíchaný mnou. Jeden byl plný ovoce, které chutnalo jako téměř čerstvé po tom, co jste ho zalili mlékem a to druhé vonělo exotikou. kokosem, banány a čokoládou. Müsli je samo o sobě nepřislazované, ale při míchání si do něj můžete přidat třtinový či kokosový cukr.

Obsah
Jakmilo otevřete víčko krabičky uvidíte velké kusy ovoce, doporučuji ho rozlamát na více kusů, ať ho tam máte víc a v každém soustu. Nejvíce mi chutnají borůvky, banán, kokos, čokopolštářky a brusinky. Ale myslim, že směs jakéhokoli ovoce bude cutnat skvěle.

Kdy a jak se ke mně dostane?
Buď si ho můžete nechat poslat poštou až k Vám domů či do kanceláře nebo si pro něj můžete dojít do jednoho ze stanovišť:
  • Praha 2, obchůdek aKoření.cz (Praha 2), Budečská 14 , Po - Pá: 12:00 - 20:00
  • Brno, Zdravá výživa na Údolní (Brno), Údolní 32, Po - Pá: 10.00 - 18.00
  • Hradec Králové, CaliVitaClub (Hradec Králové), Tylovo nábřeží 372, Po - Pá: 9.00 - 18.00
  • Praha 8, Moje Kredenc - Florenc (Praha 8), Pobřežní 394/12 (pasáž Oasis), Po - Pá: 8.00 - 19.00
  • Plzeň, Seraf - obchod z dobrých časů (Plzeň), Rooseveltova 15, Po - Pá: 10.00 - 18.30
  • Praha 5, Bioprodejny - Smíchov (Praha 5), Viktora Huga 377/4, Po - Pá: 8.30 - 19.30
  • Ostrava, Bylinářství U Radnice (Ostrava), Sokolská 49, Po - St: 8.00 – 16.00, Čt: 8 – 17.30, Pá: 8 – 14
  • Zlín, Sýrový obchod (Zlín), Náměstí Míru 65, Po - Pá: 9.00 - 18.00
  • Olomouc, Zdravá Výživa - Studánka (Olomouc), 8. Května 15, Po - Pá: 7.00 - 18.00
  • České Budějovice, U Dobráka (České Budějovice), Česká ulice 49, Po - Pá: 8.00 - 17.00
  • Ústí nad Labem, Centrum podpory zdraví (Ústí n/L.), Veleslavínova 14, Po - Pá: 10.00 - 12.00 a 15.00 - 17.00
  • Liberec 1, JO - BIO (Liberec), Pražská 132 / 4, Po - Pá: 9.00 - 18.00
  • Brno, Sklizeno - U Semilassa, Palackého třída 93, Po - Pá: 8:00 - 19:30
  • Praha 4, Bio Day (Budějovická, P - 4), Budějovická 1667/64, Po - Ne: 9:00 - 19:00
Celkové shrnutí:
+chuť 
+kvalita
+vzhled
+více možností, jak se k Vám mix dostane
+velikost
+výběr
  -cena

Konečný verdikt:
Pokud si zakládáte na kvalitních potravinách je tohle přesně pro Vás. Ikdyž je cena vyšší než u běžných müsli, jejich chuť je báječná. Navíc můžete mít pokaždé jinou variaci.
Davám jí 10bodů z 10.

Žádné komentáře:

Okomentovat