Translate

středa 27. března 2013

Jahodový nepečený dort s bílou čokoládou

Aby tu těch dezertů nebylo málo, tak ještě jeden přidáme :D
Tenhle nepečený je supersnadný a je to taková sázka na jistotu. Sice jsem ho nemohla ochutnat vychlazený, protože byl poslán dál, ale ohlasy byly velmi pozitivní.

Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 20-25min + chlazení (nejlépe přes noc)
Porce: 10-12 řezů

Ingredience:
  • 185g máslových sušenek (použila jsem Club)
  • 90g másla
  • 430-450g krémového sýra (použila jsem Philadelphii)
  • 175g bílé čokolády
  • 300g jahod + na ozdobu
Postup:
1. Rozpustím máslo, sušenky rozdrtím(rozmixuju)v robotu a přidám k nim rozpuštěné (příp. hodně změklé) máslo a znovu promixuju. Vznikne sušenkový základ, který lžící rozmístím po dně formy (vůbec jí nevymazávám) a pořádně lžící přitlačím, aby byl základ pevný. Dám chladit.
2. Rozpustím si čokoládu ve vodní lázni. Nechám trochu vychladnout - ne ztuhnout.
3. Philadelphii promíchám v míse dohladka. Jahody omeju a větší část část rozmačkám nahrubo vidličkou. Druhou část nakrájím na drobné kousky, které pak budou v dortu(alá Cheescaku) vypadat moc hezky.
Zamíchám do krému.
4. Vyndám formu se sušenkama z lednice a po základě rozprostřu krém. Uhladím a nechám dortu zasloužený odpočinek v lednici min. 5 hodin, nejlépe přes noc.
5. Jahody, schované na ozdobu, omeju a nakrájím na čtvrtiny, dort rozkrájím a na každý kus dám 1/4 jahody. Podávám! Dobrou chuť.
 

♥Připravila a sepsala 
                          Lampone
PS. Příště snad něco slaného . . .

5 komentářů:

  1. Pozitivní ohlasy mohu potvrdit. Jsem jedním ze šťastlivců, k nimž se dort dostal a otevřeně a s jasnou (víceméně) myslí zcela zodpovědně a na svou čest prohlašuji, že byl famosní. Děkuji :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Bylo to tak výborný, že jsem chvíli zapomněl na to, že nejím sladký a zbaštil jsem to málem i s talířem. Mňam :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dort byl vynikající. Všem doporučuji! Posílám velkou pochvalu a uznání jeho stvořiteli.
    Recept opravdu nevypadá složitě, takže se tento dortík pokusím také vytvořit (mám ale doma jen hnědou čokoládu :o(

    OdpovědětVymazat
  4. Můžu se zeptat jestli ten sýr má být trochu slaný ? :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Může, dodá mu to dokonce trochu pikantnosti. Takže pokud nejste úplně na ty přeslazené dorty, je tato varianta přesně pro Vás. ;)

      Vymazat