Translate

sobota 13. dubna 2013

Česnekové řízky

Česnekové řízky doladěné jarním bramborovým salátem. Moc času nezaberou a každý si pochutná.

Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 45minut + odležení, vaření a smažení
Počet porcí: 4

Ingredience:
  • 500-600g kuřecích prsou
  • 800g brambor (nejlépe salátový tip)
  • 200g bílého jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 velkého ledového salátu
  • 1 a půl jarní cibulky
  • kukuřičná strouhanka-cornflakes
  • oliv. olej
  • balzamikový ocet
  • jablečný ocet
  • sádlo/olej na smažení
  • pepř
  • sůl
 Postup:
1. Kuřecí prsa očistím a nákrájím na menší kusy. Do misky dám několik lžic jogurtu, prolisovaný česnek a lžičku soli. Nechám asi 3-4hodiny odležet.
2. Dám vařit brambory asi 1,5 před podáváním. Vařím ve slupce, se lžičkou kmínu a soli. Brambory sleju asi po 20-25minutách(podle velikosti) vaření. Nasekám jarní cibulku a natrhám salát. Brambory nakrájím na půlkolečka a dám do mísy. Tu něčím přiklopím, aby brambory úplně nevychladly.

3. Řízky obalím ve strouhance a odložím je na talíř. Smažit budu až 1/2 hodiny napřed.
4. Salát a cibulku přidám k bramborá, promíchám a znova zakryju mísu.
5. Rozpálím si pánev a začnu smažit řízky na větší vrstvě olej nebo sádla. Nahřeju si trobu a vložím do ní prázdnou mísu. Hotové řízky, osmažené z obou stran, dávám právě do ni a nechám v troubě, aby zůstaly teplé.

6. Nakonec si připravím zálivku: asi 3-4 lžíce oliv.oleje, 2-3lžíce jableč. octa a 1-2lžíce balsamico. Přidám lřičku soli a cukru, promíchám. Salát opepřím, zálivku naleju na bramborový salát a dobře promíchám.
7. Podávám! Maso je díky jogurtu krásně křehké a jemné. Bramborový salát zase skvěle dochutil ocet. Dobtou chuť.
 
Uvařila a sepsala
                   Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat