Translate

středa 17. dubna 2013

Spaghetti 3x jinak

Znáte to, ty roky ohrané recepty, kterým už chybí jak šťáva, tak i strávníci. A přitom špagety s omáčkou jsou jedny z nejrychlejších obědů/večeří.
Mám pro Vás tři recepty, které jsou podle mého dost univerzální, ale hlavně v pár minutách hotové.

1. Spaghetti se sýrovou omáčkou a houbami
Vodu přivedu k varu, přidám 2 lžičky soli a dám vařit cca. 450g špaget(doba vaření je na balení). Omeju, očistím a nakrájím asi 15-20 žampionů. Rozpálím si pánev se 2 lžícemi oleje a restuju žampiony. Do menšího hrnce dám 1 lžíci oleje, 80g taveného sýra a 10-20g nivy(lze vynechat). Zaleju 150ml smetany a provařím. 
Podávám ještě dozdobené petrželkou.
  2. Spaghetti se sýrovou omáčkou a kari

Vodu přivedu k varu, přidám 2 lžičky soli a dám vařit cca. 450g špaget(doba vaření je na balení). Očistím a nakrájím 1/2 cibule. Do menšího hrnce dám 1 lžíci oleje, nakrájenou cibuli a 80g taveného sýra. Zaleju 150ml smetany a provařím.  Přidám 2-3 lžičky kari koření.
Podávám s kukuřící a tuňákem.

3. Spaghetti s bazalkovo-rajčatovou a kuřecím
Vodu přivedu k varu, přidám 2 lžičky soli a dám vařit cca. 450g špaget(doba vaření je na balení). 300g kuřecích steheních řízků očistím a nakrájím na menší kousky. Rozpálím si pánev se 2 lžícemi oleje a restuju kuřecí a  70-100g slaniny, nakrájené na plátky. Omeju, očistím a nakrájím asi 8 menších rajčat(cherry asi 300g). Přidám k masu. Nasekám nahrubo asi 5-8 snítek bazalky, nakonec přidám do omáčky
Podávám ještě dozdobené bazalkou a posypané parmazánem.


Poznámka: Všechny recepty jsou určené pro 4 osoby s maximální délkou přípravy 30 minut.

Uvařila a sepsala
                 Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat