Translate

středa 1. května 2013

Kuře s nádivkou

Kuře s nádivkou se sice dělá většinou na Velikonoce, ale i v květnu chutná dobře
Doba přípravy. 40min+2h pečení kuřete
Úroveň: lehká-střední
Porce: 6

Ingredience:
  • Celé kuře-neporcované- my měli 2kg
  • brambory jako příloha
Nádivka:
Nádivka je trochu netradiční, přidala jsem do ní všechno, co  jsme doma měli-tzn. prakticky nic.
  • 4 plátky světlého toustového chleba
  • 110ml mléka
  • 2 vejce
  • 3 žampiony
  • 10dkg anglické slaniny
  • cibule
  • sůl, pepř
  • sušená (nebo čerstvá) petržel

Postup:
1. Nakrájíme chleba na kostky, zalijeme mlékem a necháme 10 nasáknout.











2. Mezitím si nakrájíme na kostičky žampiony, cibuli a slaninu.  Všechno lehce osmahneme na másle.
3. K rozmáčenému chlebu přidáme vejce a předpřipravenou směs. Podle chuti přidáme bylinky, sůl, pepř.Všechno promícháme.

4. Nádivkou naplníme kuře. Sepneme, aby nádivka během pečení nevytekla.

5. Na kuře dáme dvě hrudky másla. Pečeme na 200°, tak dlouho dokud nebude kůže křupavá. (cca 1h 30min-2h).











6. Podávat můžete s bramborami a zeleninou.

                                         
Dobrou chuť Vám přeje
                             Fragola

Žádné komentáře:

Okomentovat